Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Devet odbijenica

Propao prvi pokušaj ambicioznog mejkovera: Samo dvojica pristala doći u šeikov novi Newcastle

City, PSG i Chelsea krenuli su s velikim imenom pa privukli ostale, ali Newcastle nije naučio ništa na njihovom primjeru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi nogometni bogataš Newcastle imao je ambiciozan plan ove zime, bogati saudijski princ potpisom na vlasnički list pretvorio je Svrake u najbogatiji nogometni klub na svijetu u trenutku, međutim za razliku od prijašnjih ulazaka bogataša u PSG, Chelsea i Manchester City, u svom prvom prelaznom roku još nema kapitalca. Naprotiv, odbijenica do odbijenice.

Zasad je Newcastle uspio nagovoriti jedino Kierana Trippera i Chrisa Wooda na dolazak, ali ambiciozan plan koji ih je ekspresno trebao pretvoriti u izazivača za vrh premierligaške tablice zasad je ispao potpuni fijasko.

gol expired Newcastle želi novo pojačanje: Na listi prioriteta suigrač Marija Pašalića divider

Odbijaju ih jedna želja za drugom i čini se kako će teško već ove zime sastaviti respektabilnu momčad. Od 11 imena na ranom popisu želja tek su dva gore navedena pristala, a ostalima je izgleda potreban ozbiljniji mamac od bijanko čeka za plaću.

City je imao Robinha i Teveza pa Tourea i Aguera, PSG je krenuo sa zvijezdama Palerma i Napolija, Chelsea je ukrao Verona i Duffa pa Torresa i Colea, a pozivnice za dolazak u Newcastle zasad dijele Trippier i Wood. Svaka čast, odlični igrači, ali nedovoljno velika imena za skupljanje megamomčadi.

Također, NUFC ne mazi ni rezultat, a ispadnu li u Championship mogu zaboraviti na skupa pojačanja.

Iako među vratnicama imaju dobro rješenje, željeli bi se pojačati, međutim neće to učiniti u PSG-u jer je Keylor Navas odmahnuo rukom na njihov poziv. Posudbe u Newcastle odbili su prekobrojni igrači Manchester Uniteda, Donny Van de Beek i Anthony Martial, a nije zainteresiran ni Eden Hazard koji nema budućnost u Real Madridu.

gol expired Spektakularni transfer bio je na pomolu: Real je odmah rekao 'da', ali skupa zvijezda sve je stopirala divider

Ousmane Dembele trebao je biti prvo veliko ime koje će ih pojačati i očekivao se taj dogovor već ove zime, međutim Francuz bi radije u United ili Bayern. Realu nude 50.000.000 eura za Hazarda, ali ovaj nije uvjeren u novi bogataški projekt na Otoku.

Talentirani Lyonov veznjak Bruno Guimaraes se čuva za Real Madrid, a dotad bi radije ostao u Lyonu, a u Francuskoj su dobili odbijenicu i za ponudu 40.000.000 eura od Monaca za Benoita Badiashilea. Atalanta ne pušta Robina Gosensa za manje od 35.000.0000 eura, a Sevilla neće pustiti Diega Carlosa do kraja sezone.
Newcastle će izgleda morati promijeniti pristup i prestati dovoditi igrače poput Trippera i Wooda za početak, nego krenuti s bombastičnim igračem koji će biti mamac za druge, jer ih zvijezde zasad zaobilaze…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider