Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Ostali sportovi
Baš luda utakmica

Hrvatska u dramatičnoj završnici remizirala sa Srbijom u Beogradu: Slijedi revanš u Zadru!

U trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Kauboji po prvi put nisu osvojili oba boda...

Galerija Srbija - Hrvatska (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Luka Stepančić (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) Bogdan Radivojević (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL)

U trećem kolu skupine 2 kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo Hrvatska je u Beogradu sa Srbijom odigrala 25:25.

Kauboji su ovim bodom ostali sami na vrhu skupine, ispred Švicarske, a priliku za dodatno cementiranje vodeće pozicije imat će ove nedjelje u Zadru gdje će u sklopu četvrtog kola ugostiti Srbiju.

U dramatičnoj utakmici Hrvatsku su do boda odveli vratar Marin Šego s 12 obrana i Domagoj Duvnjak koji je svoj šesti gol na utakmici dao 30 sekundi prije kraja.

Hrvatska je u otvaranju utakmice kontroliranom igrom došla do prednosti 4:1 i 7:4, a Srbi su prvi gol zabili tek u osmoj minuti. Domaćini su u nastavku ipak pronašli ritam, dijelom i zbog drugog isključenja Davida Mandića koji je dotad sjajno igrao u obrani, pa je u 22. minuti bilo prvo izjednačenje, 8:8. Dokraja prvog dijela igralo se gol za gol, a prvi dio je okončan s rezultatom 13:13.

Srbi su prvi put poveli početkom drugog dijela (14:13), a potom i sa dva razlike (16:14), dok je bilo očito da Kauboji nisu dobro ušli u nastavak. Lošu igru naših spašavao je svojim obranama vratar Marin Šego, a golom Marka Mamića s devet metara Hrvatska je u 49. minuti prvi put u drugom dijelu izjednačila (20:20), a Duvnjak tri minute kasnije pogađa i za vodstvo (21:20). Pet minuta prije kraja Ilić vraća Srbiju u vodstvo (22:23), a Željko Musa u 56. minuti pogađa za 23:23. Šego potom upisuje još jednu važnu obranu, a Štrlek pogađa sa svog deveterca prazan gol Srba za 24:23.

Vanja Ilić dvije pol minute prije kraja s krila pogađa za 24:24, da bi 75 sekundi prije kraja ponovno Vanja Ilić iz kontre zabija za novo vodstvo Srbije. Kapetan Duvnjak preuzima odgovornost i postiže gol za 25:25 pola minute prije kraja, a u zadnjem srpskom napadu hrvatska obrana zaustavlja pokušaj Mijajla Marsenića s devet metara nakon što je vrijeme već isteklo.

Kako ste doživjeli remi Kauboja u Beogradu?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider