Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ugurali ih "preko reda"

Amerikance ubacili na rukometno SP: Tamo se sprdaju s njim, pogledajte kako ga igraju

SAD će prvi put nakon 2001. zaigrati na svjetskoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetska rukometna federacija (IHF) odlučila je bez kvalifikacija uvrstiti američku reprezentaciju među 32 momčadi koje će se natjecati na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu od 13. do 31. siječnja 2021.

Nominaciju reprezentacije SAD-a zatražio je od IHF-a predsjednik Sjevernoameričke i karipske rukometne konfederacije (NACHC) Mario Garcia de la Torre, navodeći kao razlog nemogućnost održavanja kvalifikacijskog turnira u postojećoj epidemiološkoj situaciji.

IHF je taj zahtjev prihvatio te naveo nekolicinu argumenata kojima se vodio pri odluci, kao što su važnost SAD-a kao rukometne nacije za globalni razvoj rukometa, dogovor s američkim televizijskim kućama za prikazivanje rukometnih utakmica te stvaranje snažne momčadi za Olimpijske igre 2028. kojima će domaćin biti Los Angeles.

gol expired Dok čeka novi angažman... Poznato lice osvanulo na treningu hrvatskog drugoligaša divider

Reprezentacija SAD-a će na završnom turniru SP-a sudjelovati po sedmi put u povijesti, a prvi put nakon 2001., kad je u Francuskoj osvojila zadnje, 24. mjesto.

Američki rukometaši u Egiptu će igrati u skupini E s Norveškom, Francuskom i Austrijom.

U SAD-u je rukomet sport bez duge tradicije, a bio je i predmet sprdnje. Bivši igrači američkog nogometa ustvrdili su da bi se bez problema prošetali do olimpijskog zlata u rukometu, a njihove izjave podigle su dosta prašine i pokrenule polemike.

Kako Amerikanci igraju rukomet, pogledajte u videu okršaja njihove reprezentacije i Urugvaja.

Hrvatska reprezentacija se nalazi u skupini C s Katarom, Japanom i Angolom.

U Egiptu će se po prvi put u povijesti na završnici SP-a natjecati 32 momčadi, a još je nepoznato koja će biti četvrta reprezentacija iz Južnoameričke i centralnoameričke konfederacije, uz Brazil, Argentinu i Urugvaj koji su se kvalificirali.

Čile, Paragvaj, Salvador i Kolumbija trebali su se boriti od 4. do 7. studenoga na turniru kojem je domaćin trebao biti Urugvaj, ali je natjecanje otkazano, jer su Kolumbija i Paragvaj zabranili putovanje svojim reprezentacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider