Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dallas pokvario feštu Hejduka

Sharksi pali i u Anaheimu, braća Staal slomila Toronto

Nakon sedam uzastopnih pobjeda na startu sezone, hokejaši San Josea poraženi su i drugi put zaredom u NHL ligi. U ponedjeljak su pali na gostovanju kod Anaheima (2:1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sharksima je to prvi poraz u osnovnom dijelu utakmice ove sezone budući da su od Nashvillea izgubili tek nakon izvođenja penala. U Honda Centeru u Anaheimu su poveli na kraju prve trećine pogotkom Logana Couturea, ali domaći su kreirali preokret u posljednjoj dionici. Strijelci su bili dvojica veterana - Finac Saku Koivu i Kanađanin Sheldon Souray. Švedski rookie Viktor Fasth obranio je 25 udaraca i postao prvi vratar Anaheima koji je pobijedio u prve tri utakmice u kojima je startao na golu.

Dallas je u Denveru pobijedio Colorado s 3:2 i pokvario veliki jubilej češkog desnog krila igrača Milana Hejduka koji je igrao 1000. utakmicu u NHL-u. Obilježio ju je pogotkom, baš kao i premijernu u ligi, ali to njegovoj momčadi nije bilo dovoljno. Hejduk je postao 30. igrač u povijesti lige koji je došao do 1000. utakmice u dresu samo jednog kluba i prvi takav u Coloradu. Za Dallas je, inače, dvostruki strijelac bio Jamie Benn, dok je jedan gol dodao Brenden Morrow, a osim Hejduka, za Avalanche je zabio i P.A. Parenteau.

Carolina je u Torontu s 4:1 svladala domaće Maple Leafse koji su poveli u prvoj trećini preko Matta Frattina. No, u drugoj dionici su ključni posao obavila braća Staal, najprije je Jordan izjednačio svojim premijernim pogotkom za Hurricanese, a potom je Eric donio prednost koju su gosti u zadnjoj trećini povećali golovima Justina Faulka i Patricka Dwyera. Jeff Skinner je upisao tri asistencije, a Cam Ward čak 41 obranu za Carolinu.

Chris Tanev je 20 sekundi prije kraja produžetka donio pobjedu Vancouveru (3:2) u kanadskom okršaju protiv Edmontona. Oilersi su na domaćem ledu vodili s 2:1 sve do dvije minute prije kraja osnovnog dijela kada je izjednačio Kevin Bieksa. U produžetku su domaći imali i penal, ali ga Taylor Hall nije iskoristio i na koncu je stigla kazna. (TS)

 

NHL liga, ponedjeljak:

Toronto - Carolina 1:4
Phoenix - Minnesota 2:1
Colorado - Dallas 2:3
Edmonton - Vancouver 2:3, produžetak
Anaheim - San Jose 2:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider