Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Španjolci blizu polufinala

Francuzi furiozno krenuli u drugi krug Europskog prvenstva: Utakmicu otvorili s 5:0, završili s +10

Odigrane su još dvije utakmice prvog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmicama drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva važne pobjede ubilježile su reprezentacije Francuske i Španjolske.

Francuzi su u Budimpešti s 34:24 pobijedili Nizozemsku, demonstriravši istu onu klasu koju su pokazali u skupini C u Szegedu protiv Hrvatske, Ukrajine i Srbije.

Aktualni olimpijski pobjednici utakmicu su otvorili uraganski, vrlo brzo su došli do prednosti od 5:0. Grogirani Nizozemci su se pred kraj prvog poluvremena uspjeli vratiti i doći do izjednačenja (12:12), ali Francuzi su nakon toga dodali gas i otišli na odmor s +3 (15:12).

U drugom dijelu francuski rukometaši nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i na kraju su slavili sa 10 golova razlike.

Francusku su do pobjede predvodili Yanis Lenne s osam golova, te Nicolas Tournat s pet pogodaka, dok je Vincent Gerard sakupio 13 obrana.

U nizozemskim redovima Kay Smits i Dani Baijens su zabili po četiri gola.

Španjolska bolja od Njemačke

U skupini II, koja se igra u slovačkoj prijestolnici Bratislavi, Španjolci su s 29:23 svladali Njemačku koja je poharana koronavirusom i bilo je tijekom današnjeg dana upitno hoće li uopće nastaviti s natjecanjem na Europskom prvenstvu.

Ovim trijumfom Španjolci su došli do četiri boda i sada su prilično blizu plasmanu u polufinale. Čekaju ih još utakmice s Rusijom, Norveškom i Poljskom, a moguće da im samo jedna pobjeda u ta tri dvoboja bude dostatna za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u polufinale.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider