Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ČUDESNO!

Rukometaši Nexea u polufinalu Europske lige! Prošli jake Dance i ispisali povijest!

Najveći uspjeh u povijesti Nexea, kluba iz Našica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši hrvatskog viceprvaka Nexea ostvarili su najveći uspjeh u povijesti kluba. Slavonski prvoligaš prošao je jaki danski GOG ukupnim rezultatom 50:45 u dvije utakmice i plasirao se u polufinale Europske lige.

Ovakav uspjeh hrvatski klupski rukomet ne pamti dugo godina, još od slavnih vremena PPD Zagreba i Metkovića. Europsku ligu osvojio je Metković davne 2000. godine, a Zagreb je bio dva puta prvak Europe. Još od sjajnih uspjeha treba spomenuti Zadar Gortan koji je 1995. isto igrao polufinale tadašnjeg EHF Kupa

Hrvatski klupski rukomet je ovakav uspjeh čekao čak 22 godine.

Završni turnir mogao bi biti u Areni Zagreb 28 i 29. svibnja, no još ništa nije službeno odlučeno. Na završni turnir uz Nexe ide i Benfica, a još se čeka preostala dva kluba, izgledni sudionici su jaki njemački Magdeburg i poljska Wisla Plock.

gol expired Luda Večer prvaka, uspjeh kakav se ne pamti: Potpuni trijumf zagrebačkog i hrvatskog sporta u Jugoslaviji divider

Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod GOG Gumea odigrao 37:37 obranivši tako pet golova prednosti (32:27) iz prve utakmice.

Našićani su ostvarili fantastičan uspjeh, svoju europsku priču započeli su u prvoj rundi kvalifikacija doguravši do završnog turnira.

Preostala dva putnika biti će poznata večeras. Orlen Wisla Plock ima dva gola prednosti iz prve utakmice protiv Kadetten Schaffhausena (33:31), dok će Magdeburg kod kuće igrati protiv Nantesa nakon što je na gostovanju slavio sa 28:25.

Gromovi su u ponedjeljak stigli u Dansku letom iz Zagreba do Kopenhagena, a potom autobusom do Svendborga, gdje su bili smješteni. Odmah su odradili trening u Phonix Tag Areni, u 15-ak kilometara udaljenom Gudmeu, gdje su danas igrali jednu od najvažnijih utakmica sezone.

Trener Branko Tamše na put je poveo 18 igrača, a u odnosu na prvi susret u momčadi su bili i Andraž Velkavrh, te Dorian Markušić, dok je u Našicama ostao Mario Tomić koji se još nije oporavio od ozljede.

gol expired Rukometna utakmica u susjedstvu završila rezultatom 86:15 divider

Našičani su odlično ušli u susret, poveli su 3:1, pa 5-3 i 9-7. U 15. minuti su prvi put imali i tri gola prednosti (11:8), a u 21. minuti i velikih +4 (17:13). Nažalost, završnica prvog dijela pripala je danskom sastavu koji je serijom 6-1 stigao do prvog vodstva na utakmici (19:18), a na poluvrijeme otišao s dva pogotka viška (22-20).

Čudesni Halil Jaganjac

U prvom dijelu odlični su bili Halil Jaganjac sa šest i Predrag Vejin s pet pogodaka, dok je Mihailo Radovanović sakupio sedam obrana. Kod domaćina u prvom poluvremenu najviše muka zadavao je Simon Bogetoft Pytlick sa sedam golova.

Marin Čilić Marin Čilić preokretom do pobjede nad iskusnim Španjolcem, dalje ga čeka treći na svijetu divider

Gudme je bolje ušao u nastavak i u 35. minuti domaćin je imao +4 (26-22) i napad za anuliranje zaostatka iz prvog susreta. No, Nexe je na danski nalet fantasično odgovorio serijom 6:0 okrenuvši rezultat u svoju korist (28:26). U posljednju četvrtinu utakmice Nexe je ušao sa četiri gola prednosti (31:27) što je u uz plus pet iz prve utakmice bilo dovoljno za mirnu završnicu. Na koncu je završilo 37:37.

Nexe su do velikog uspjeha vukli Jaganjac sa 12 golova, Vejin sa sedam i Marin jelinić sa šest golova. Odlično su bili i vratari Radovanović (10) i Dominik Kuzmanović (7) sa ukupno 17 obrana.

U danskim redovima najefikasniji su bili Pytlick sa 11 i Jerry Tolbring s osam golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider