Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno, naši!

Hrvatska kreće po Olimpijske igre: Evo kakva je procedura i koliko je još slobodnih mjesta

Hrvatska rukometna reprezentacija ovaj tjedan nastupa na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

Hrvatski rukometaši (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Odbrojavanju se bliži kraj i hrvatska rukometna reprezentacija uskoro će započeti svoj nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Doma TV i gol.hr-u.

Predvođena novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom, Hrvatska u konkurenciji Austrije, Njemačke i Alžira želi završiti na jednom od prva dva mjesta i plasirati na Olimpijske igre koje se ovo ljeto održavaju u Parizu.

Hrvatska sa Sigurdssonom nema pravo na kiks

Prva je na redu utakmica Hrvatska - Austrija, zatim Njemačka u subotu i na koncu Alžir u nedjelju.

Hrvatska traži svoj put do Pariza nakon što nije uspjela izboriti nastup na posljednjim Olimpijskim igrama, održanima u Tokiju 2021. godine. Slijedom toga, bila bi prava katastrofa ukoliko bi naša reprezentacija drugi put u nizu propustila olimpijsku smotru.

Šestorka čeka šestorku

Rukomet na Olimpijskim igrama igra se po, već dugi niz godina, ustaljenom formatu. Sudjeluje ukupno 12 reprezentacija, od kojih je šest u ovom trenutku poznato. To su Francuska, koja je Igre automatski izborila kao domaćin, zatim Danska (aktualni svjetski prvak), azijski prvak Japan, afrički prvak Egipat, panamerički prvak Argentina te Švedska, kao najbolje rangirana reprezentacija na nedavnom Europskom prvenstvu ne računaju Francuze i Dance koji od ranije imaju osiguran plasman.

Preostalih šest reprezentacija bit će poznato po završetku ovotjednih kvalifikacijskih turnira u Granollersu, Hannoveru i Tatabanyi.

Na prvome će se za olimpijsku vizu boriti Španjolska, Slovenija, Brazil i Bahrein, na drugome Hrvatska, Austrija, Njemačka i Alžir, a na trećem Mađarska, Norveška, Portugal i Tunis.

Kada bude poznato svih 12 reprezentacija koje će nastupiti na Olimpijskim igrama, iščekivat će se ždrijeb skupina odnosno tko će u koju grupu. Postoje samo dvije, A i B, u koje će biti smješteno po šest reprezentacija. Prve četiri iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale odakle se do kraja igra na ispadanje.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider