Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Odlični smo i nema ozljeda'

Kauboji se okupili, počela akcija Rio: 'Znamo što znači ovaj turnir'

Pred najboljim hrvatskim rukometašima je šest dana priprema i tri dana kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dio hrvatske rukometne reprezentacije okupio se u Zagrebu i krenuo prema Ivanić Gradu, a kompletirat će se u nedjelju navečer, po završetku Final Foura SEHA lige.

Hrvatsku čeka iznimno zahtjevni kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će odmjeriti snage s Danskom, Bahreinom i Norveškom. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će nastup u Rio de Janeiru.

"Očekujem kao i svi sudionici da pobijedimo, to je i normalno i sportski. Čeka nas težak turnir kao i sve naše suparnike, u najmanju ruku bit će jako zanimljivo. Mislim da su igrači u boljoj formi nego kad smo se skupili pred Europsko prvenstvo u Poljskoj. Igrači su u boljoj formi, zdravi su i željni novog dokazivanja. Vjerujem da mi to možemo napraviti", optimist je izbornik Željko Babić kojeg ne smetaju previše priče da će u Danskoj zapravo i Danci i Norvežani imati domaćinski teren.

"Dobroj momčadi, a Hrvatsku smatram takvom, lišen je emocija sa strane, publike i komentara. Nadam se da imaju kvalitetu i sposobnost da kvalitetno odigraju bilo gdje."

Duvnjak: Čak i ako dobijemo Dansku, ključ je utakmica s Norveškom

Domagoj Duvnjak bi volio da ovo ljeto ne bude slobodan nego opterećen treninzima i pripremama za Olimpijske igre.

"Uvijek nam je drago kad se okupimo i jedva čekamo ovaj turnir, znamo što nam to znači, dat ćemo sve od sebe da prođemo na Olimpijske igre. Bit će teško, ali ne sumnjam u nas. Imamo odličnu ekipu, to smo pokazali na Europskom prvenstvu u Poljskoj, nema nekih ozljeda i mislim da je sve na nama", kaže srednji vanjski Kiela koji smatra da se ništa neće znati do posljednje utakmice.

"Čak i ako pobijedimo Dansku u prvoj utakmici to ništa neće značiti jer ćemo morati pobijediti Norvešku u nedjelju, to je najbitnija utakmica", kazao je Duvnjak koji je pomno prati svoj bivši klub PPD Zagreb.

"Treba čestitati Zagrebu na prolasku u četvrtfinale Lige prvaka, bit će zanimljiv i ovaj završni turnir SEHA lige. Najbitnije da se nitko ne ozlijedi."

Dodajmo kako ćete na Doma TV i GOL.hr moći pratiti prijenose svih šest utakmica iz Herninga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider