Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskršnja bajka PPD Zagreba

Čudo u Njemačkoj: Senzacionalni Zagreb izbacio Löwen iz Lige prvaka!

Rukometaši Zagreba došli su do senzacionalne pobjede u Njemačkoj protiv Rhein-Neckar Löwena pobijedivši 31-29...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka zahvaljujući 31-29 (13-15) pobjedi na gostovanju kod RN Löwena u Mannheimu u uzvratnom susretu osmine finala kojom su nadoknadili minimalni poraz od 23-24 iz zagrebačke Arene otprije osam dana.

Stefan Vujić i Luka Šebetić su sa po pet golova bili najefikasniji kod Zagreba, Tin Kontrec je dodao četiri pogotka, dok je kod RN Löwena sedam golova postigao Andre Schmidt, a po pet su postigli Uwe Gensheimer, Patrick Groetzki i Hendrik Pekeler.

Hrvatski prvak ostvario je u Mannheimu jednu od najvećih pobjeda posljednjih godina, a do nje je stigao velikim preokretom u drugom poluvremenu, u prvo vodstvo 'zagrebaši' su stigli točno pet minuta prije kraja kada je Vujić pogodio za prednost od 27-26, a nekoliko sekundi potom Luka Šebetić je iz protunapada povisio na 28-26, da bi se do kraja dvoboja igralo gol za gol. U takvoj je situaciji Zagreb stalno bio u prednosti, a prolazak među osam najboljih momčadi u Europi potvrdio je Marković golom s krila 10-ak sekundi prije kraja.

Za PPD Zagreb slavlje u Mannheimu prva je pobjeda na tlu Njemačke nakon čak 13 godina.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo kako bi 'zagrebaši' mogli prekinuti niz neuspjeha u Njemačkoj. Nakon uvodnih 10-ak minuta u kojima se igralo gol na gol, do rezultata 7-7, njemački je sastav napravio seriju od 6-1 kojom je stigao do prednosti od 13-8. Ipak, posljednja tri gola u prvih 30 minuta postigli su igrači hrvatskog predstavnika pa se na odmor otišlo sa samo dva razlike za RN Löwen (15-13).

U nastavku dvoboja domaći su konstantno imali prednost od jedan do tri razlike i činilo se kako kontroliraju rezultat. Tako je bilo do 10 minuta prije kraja kada je pri rezultatu 25-23 za RN Löwen Groetzki u protunapadu pogodio vratnicu i tako propustio priliku odvesti svoju momčad do nove prednosti od tri razlike. Nakon tog promašaja u domaće igrače uvukla se nesigurnost, a 'zagrebaši' su iskoristili ponuđenu priliku i serijom 5-1 preuzeli kontrolu utakmice i na kraju ju riješili u svoju korist.

Suparnik PPD Zagreba u četvrtfinalu Lige prvaka bit će francuski Paris SG s kojim su se 'zagrebaši' ove sezone već dva puta susreli u natjecanju po skupinama i oba puta izgubili. U Parizu je bilo 34-23, a u Zagrebu 25-23 za francuski sastav.

Prva utakmica igrat će se u Zagrebu između 20. i 24. travnja, a uzvrat u Parizu je između 27. travnja i 1. svibnja.

Rezultati uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka:

Srijeda:
Kiel - Pick Szeged 36-29 (29-33)

Subota:
Kielce - Meškov 33-30 (32-28)

Veszprem - Zaporožje 41-28 (29-24)

Vardar - Wisla Plock 25-24 (30-30)

Nedjelja:
Flensburg - Montpellier 31-30 (28-27)

RN Löwen - PPD Zagreb 29-31 (24-23)

Paris SG i Barcelona su se izravno plasirali u četvrtfinale.

PAROVI ČETVRTFINALA:

PPD Zagreb - Paris SG

Kiel - Barcelona

Vardar - Veszprem

Flensburg - Kielce

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider