Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
šteta

Nijemci slavili: Neiskustvo i 'uštopani' Mandalinić koštalo PPD Zagreb

Vodeći sastav njemačkog prvenstva zaustavio je Stipu Mandalinića i PPD Zagreb...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni izgubio od njemačkog Rhein-Neckar Lowena 23-24 (12-10).

PPD Zagreb je protiv vodeće momčadi njemačkog prvenstva veći dio utakmice bio ravnopravan, međutim nekoliko vezanih pogrešaka u posljednjim minutama otvorile su Lowenu priliku za pobjedu, što je iskusni gosti odmah kaznili. Zanimljivo, bio je to sedmi međusobni susret Zagreba i Lowena, a hrvatski prvak još uvijek čeka prvu pobjedu. Lowen je slavio četiri puta, a tri susreta su završila bez pobjednika.

PPD Zagreb i RN Lowen su u osmini finala Lige prvaka igrali i prije pet godina, a tada su slavili Nijemci. U Zagrebu je bilo 31-28 za Lowen, dok je uzvrat završio 27-27.

Njemački sastav je bolje otvorio utakmicu i u 12. minuti je imao tri gola prednosti (6-3). U nastavku prvog dijela hrvatski prvak je odigrao daleko bolje. Momčad Veselina Vujovića je u 26. minuti uspjela izjednačiti na 10-10, a do kraja poluvremena i povesti 12-10.

Na otvaranju drugog poluvremena Lowen je s dva brza gola izjednačio na 12-12. Zagreb u 40. minuti ponovo bježi na dva gola prednosti (16-14), no njemački sastav tada radi seriju 3-0 i u 44. minuti dolazi do prednosti 17-16 .

U preostalih 16 minuta Lowen je bio u stalnoj prednosti. Zagreb je šest puta izjednačio, ali nikako nije uspio doći do vodstva. Minutu i pol prije kraja susreta gosti su poveli 24-22, a Zagreb je do kraja uspio tek ublažiti poraz.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Mads Mensah Larsen sa šest golova, dok je Borko Ristovski sakupio 11 obrana. Kod PPD Zagreba Luka Šebetić, Zlatko Horvat i Domagoj Pavlović zabili su po pet golova, dok je Ivan Stevanović imao devet obrana. Stipe Mandalinić, najbolja napadačka opcija kod zagrebačkog sastava, upisao je samo jedan pogodak iz pet pokušaja.

Ovo je peti put da PPD Zagreb igra osminu finala Lige prvaka u ovom sustavu natjecanja. Dvaput su prošli, a dvaput ispali. Slavili su protiv Metalurga i Koldinga, a ispali od Barcelone i RN Lowena.

Uzvratni susret je 27. ožujka u Mannheimu, a pobjednik iz ovog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv Paris Saint-Germaina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider