Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zamjena za Kopljara

Luka Šebetić - veliki talent koji je glasio za najveću nadu hrvatskog rukometa

Luka Šebetić je sa 17 godina debitirao u Ligi prvaka i tada je glasio za najveću nadu hrvatskog rukometa nakon Duvnjaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Šebetić našao se na popisu putnika izbornika Babića za Europsko prvenstvo u Poljskoj. Desni vanjski PPD-a Zagreb bit će prva zamjena kapetanu Marku Kopljaru. Kako smo uoči prvenstva ostali bez sjajnog Luke Stepančića, još jednog talentiranog desnog vanjskog, bilo je očigledno da će se otvoriti mjesto za Šebetića.

Nadareni igrač PPD-a Zagreb dobro je reagirao u prvoj pripremnoj utakmici protiv Slovenije, u koju je ugradio pet pogodaka i uz Duvnjaka i Štrleka bio najbolji strijelac Hrvatske. Ono što posebno veseli je da smo u njegovoj igri vidjeli volju, želju i agresiju. I nadamo se da će takav biti kad počne prvenstvo.

Kao što smo već spomenuli, Šebetić je na scenu stupio 2011. godine kada je sa 17 godina debitirao u dresu Zagreba u Ligi prvaka. Tepali su mu da je rukometni Mateo Kovačić te da bi mogao postati najbolji hrvatski rukometaš nakon Domagoja Duvnjaka.

Još vijesti

Možda se nije razvio u Duvnjaka, ali rođeni Bjelovarčanin itekako ima još puno toga pred sobom. 21-godišnji desni vanjski u Zagrebu je zamjena za ubojitog Stepančića, a svoju najbolju utakmicu sezone odigrao je u Ligi prvaka protiv Flensburga, kada je zabio osam pogodaka i izabran je u momčad kola Lige prvaka.

Odgovara mu uloga igrača koji je ulaskom s klupe u stanju promijeniti ritam i podignuti momčad. Veliki je borac i karakteran igrač koji u 10-15 minuta svojim vanjskim udarcima može napraviti pomutnju protivniku. Ove je sezone zabio 23 pogotka u Ligi prvaka, a najviše prilika dobio je nakon ozljede Stepančića. Sličnu ulogu kao u Zagrebu imat će i u reprezentaciji, samo što će kod izbornika Željka Babića biti zamjena za Kopljara.

Mnogi su u njemu i Pavloviću vidjeli nasljednike Metličića i Balića, ali dug je put do zvijezda i trona. Za početak neka Šebetić odigra odličan Euro i zajedno s ostalim reprezentativcima napravi što bolji rezultat.

Luka Šebetić - biografija:

ROĐENJE: 26.05.1994. u Bjelovaru

VISINA: 198cm

TEŽINA: 97kg

POZICIJA U MOMČADI: Desni vanjski

TRENUTNI KLUB: PPD Zagreb

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider