Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Početak u petak

Rukometni spektakl u Varaždinu: Mađari brane titulu, Zagreb u naletu

U dvorani kraj Drave nastupit će čak tri četvrtfinalista ovosezonske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog petka u Varaždinu počinje završnica SEHA lige. Naš prvak PPD Zagreb igrat će protiv makedonskog Vardara, a uoči početka turnira Veselin Vujović proglašen je najboljim trenerom, a Zlatko Horvat najboljim desnim krilom SEHA lige.

Praznik rukometa u Varaždinu, kako su organizatori prozvali Final Four, zaista se ima čime pohvaliti - čak 3 kluba ujedno su i četvrtfinalisti Rukometne lige prvaka. Čak 160 akreditiranih novinara i rasprodana dvorana za nedjelju dovoljan su pokazatelj velikog interesa.

"Od osam najboljih ekipa iz Europe, tri su na Final Fouru SEHA lige, što znači da je ovdje ogormna kvaliteta i koncentracija kvalitete", istaknuo je Vujović.

Mađarski Veszprem, koji je branitelj naslova i jedini neporaženi klub u SEHA ligi, i bjeloruski Meškov, otvorit će polufinale, a na parketu će biti nekoliko hrvatskih reprezentativaca.

"Ja se nadam da je pred nama kvalitetan turnir i da ćemo pružiti jak otpor Veszpremu koji je favorit ne samo za osvajanje SEHA lige već i jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka", poželio je Ljubo Vukić, lijevo krilo bjeloruskog prvaka, bivši igrač Zagreba.

Može li PPD Zagreb na krilima slavlja u Njemačkoj do kraja u SEHA ligi?

Na najbolje igre spremni su i Zagrepčani. Fenomenalna pobjeda protiv Rhein-Neckar Löwena i domaća publika veliki su plus za momčad Veselina Vujovića.

"Bit će to dvije odlične utakmice i još jednom ću pozvati sve da dođu pogledati utakmice. Nama je ova utakmica u Mannheimu dala vjetar u leđa, još dodatan vjetar u leđa i mi samo želimo ići prema gore i bez obzira na sutrašnji rezultat želimo dati svoj maksimum", optimistično će kapetan PPD-a Zagreb Zlatko Horvat.

Karizmatični crnogorski stručnjak proglašen je najboljim trenerom SEHA lige, a Zlatko Horvat najboljim desnim krilom.

"Naravno da je čast i zadovoljstvo u takvoj konkurenciji i s takvim trenerima kad netko izabere mene za najboljeg trenera, ali to nije samo nagrada za mene, to je nagrada za sve ove momke za sve ono što su učinili jer koliko oni bolje igraju, toliko sam ja bolji trener, što je logično."

Bivši trener Vardara ostao je u lijepom sjećanju i tamošnjim igračima, a sutrašnje polufinale teško je prognozirati. Vardar je osnovni dio sezone završio kao drugi klub ljestvice sa dva boda više od Zagreba, a u dvije ovosezonske utakmice jednom je slavio Zagreb, drugi put Vardar.

"Zagreb ima izvrsnu sezonu, ali i naša je takva. I jedni i drugi također imamo problema i s ozlijeđenim igračima", rekao je trener Vardara, Španjolac Raul Gonzalez.

Polufinalni okršaj PPD Zagreb - Vardar na rasporedu je u petak s početkom u 20:30.

Nakon SEHA lige u akciju kreću Kauboji. Pratite ih na Doma TV i GOL.hr

Nakon nedjeljnog finala i utakmice za treće mjesto vrlo brzo slijede nova rukometna uzbuđenja, a u akciji će biti hrvatska rukometna reprezentacija.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre igra se od petka (8. travnja) do nedjelje (10. travnja) u danskom Herningu.

Koje će dvije (od četiri: Hrvatska, Danska, Norveška i Bahrein) reprezentacije izboriti plasman u Rio, doznajte na Doma TV i GOL.hr gdje ćete moći pogledati prijenose svih šest utakmica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider