Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve zbog korone

Korona uzrokovala novi kaos u svjetskom rukometu: Je li moguće da svi stignu u Hrvatsku?

Koronavirus je poremetio brojne sportske događaje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkazan je olimpijski kvalifikacijski rukometni turnir koji se trebao održati u Norveškoj i Međunarodna rukometna federacija (IHF) traži novog organizatora turnira.

Turnir, na kojem će nastupiti reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje, trebao se održati od 12. do 14. ožujka u Trondheimu, ali zbog strožih mjera norveških vlasti zbog pandemije koronavirusa otkazan je, navodi se u priopćenju Norveškog rukometnog saveza.

gol expired Veliki peh za hrvatsku skijašku senzaciju Zrinku Ljutić: Pozitivna na koronavirus, otpao nastup na SP-u divider

Druga dva olimpijska kvalifikacijska turnira održavaju se u Francuskoj u Montpellieru, i na njemu nastupa Hrvatska, i u Njemačkoj u Berlinu. Osim Hrvatske i domaćina Francuske u Montpellieru su još Tunis i Portugal, dok će se za kartu za Tokio u Berlinu boriti Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir.

Dvije najbolje momčadi s tri turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju.

Što će biti s Hrvatskom?

Koronavirus je poremetio brojne sportske događaje, a mogao bi i kvalifikacijski turnir na kojem igra Hrvatska. Naime, francuske vlasti zabranile su Tunižanima ulazak u zemlju dok se ne smiri pandemija pa postoji mogućnost da se turnir preseli van Francuske i domaćin postane netko drugi.

gol expired Pogledajte ljudski domino-efekt u režiji "ludih" Rusa: Nogometaši Rubina ludo se zabavljaju na pripremama divider

Nije isključena ni opcija da Hrvatska postane domaćin turnir, no trenutno nema nikakvih informacija od IHF-a oko skupine koja se igra u Montpellieru.

Hrvatska je na zadnjem SP-u završila kao 15., a popravak dojma traži baš na olimpijskom turniru gdje se nada plasmanu u Japan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider