Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SUSJEDI VISOKO LETE

Srbin kojeg obožavaju u Hrvatskoj: "Ne želim govoriti o zlatu, ali mi znamo da to možemo"

Predrag Vejin jedna je od glavnih uzdanica srpske rukometne reprezentacije u Njemačkoj.

Predrag Vejin (Foto: Profimedia)

Već smo se mogli uvjeriti kako u Srbiji postoje velika očekivanja od njihove rukometne reprezentacije pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Emil Nielsen Česi poslali najboljeg vratara svijeta na klupu, a onda su Danci uveli njega: Odigrao utakmicu za anale divider

Naši susjedi vjeruju da im je ova generacija spremna za veliki rezultat. I uistinu, imaju vrlo jak i sjajno pokriven roster, gdje jako bitnu ulogu igra Predrag Vejin, desni vanjski našičkog Nexea.

Srbi gledaju samo na Island, ali vjeruju da mogu daleko

Ovaj ljubimac navijača hrvatskog kluba došao je zdrav, nakon raznih nedaća kod posljednjih okupljanja i vjeruje da njegova reprezentacija ima potrebnu kvalitetu za velike stvari, što je i potvrdio u razgovoru za Mondo Sport.

"Prva utakmica protiv Islanda jako puno znači. Ne nabijamo si pritisak, razmišljamo o njima i analiziramo ih. Mislim da bi pobjeda dala ogroman vjetar u leđa. Jedva čekam, jedva čekamo prvenstvo da bismo dokazali kako možemo. Mislim da su nam ogromne mogućnosti, ali skromni smo i sa dvije noge čvrsto na zemlji", rekao je Vejin.

Farski otoci VIDEO Debitant priredio atmosferu za pamćenje: Na rukometni Euro stigao svaki deseti stanovnik ove zemlje divider

Srbija se nalazi u skupini s Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. Dvije prvo navedene momčadi po kladionicama stoje bolje od Srbije pa je taj prvi susret svakako vrlo važan. Dalje prolaze dvije reprezentacije i koje god od ove četiri budu eliminirane, nema sumnje kako će razočaranja biti enormno.

Kod njih je čekanje jako dugo

12 godina Srbija čeka veliki rezultat, još od srebra na vlastitom terenu.

"Ja sam siguran da možemo, evo sad sam se najtežio. Već dugo se nije dogodio ogroman uspjeh, ali napravili smo evidentan napredak i svi se slažemo oko toga. Bitan je kontinuitet koji smo napravili igrajući nekoliko puta za redom na velikim natjecanjima i mislim da smo zreli za iskorak. Preambiciozno je govoriti da idemo na zlato. Fokus je samo na prvoj utakmici i to mi se sviđa. Svjesni smo da se možemo kvalificirati za Olimpijske igre, ali opet razmišljamo samo o Islandu", dodao je.

U Našicama mu je dobro, smatra kako je to najbolje organiziran klub u regiji, no sanja kako će od ljeta ipak nastupati u nekoj jačoj ligi. Priliku za to osigurati imat će upravo u Njemačkoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX