Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
POSEBNO ZNAČENJE

Hrvatski zet najveća opasnost za Hrvatsku: Obožava Livaju i Hajduk, supruga stiže na finale

Felipe Perrone sa Španjolskom opet prijeti Hrvatskoj u finalu EP-a.

Felipe Perrone (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Europsko prvenstvo u vaterpolu stiglo je do posljednjeg dana turnira. Na bazenu Mladosti na Savi igraju u finalu Hrvatska i Španjolska, reprezentacije koje su u 1. kolu na bazenu u dubrovačkom Gružu i otvorile vaterpolsko prvenstvo.

Očito se radi o dvije ponajbolje reprezentacije u ovom trenutku, uz Mađarsku čije glavne zvijezde nisu došle u Hrvatsku nego se pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje se održava, vjerovali ili ne, već početkom sljedećeg mjeseca u Dohi.

Kapetan Španjolske rođeni je Brazilac iz Rio de Janeira i hrvatski zet. Felipe Perrone sljedećeg će mjeseca napuniti 38 godina i njegova je karijera jedna od najvećih u povijesti ovog sporta.

Igrao je i za dubrovački Jug, s kojim je u sezoni 2015./16. osvojio sva četiri trofeja i dao značajan doprinos osvajanju hrvatskog kupa, Jadranske lige, hrvatskog prvenstva i Lige prvaka.

Marko Radulović Srbi u nevjerici, igraju za sedmo mjesto nakon novog debakla u Hrvatskoj: ''Rade nešto bolje od nas'' divider

''Sretan sam što sam ovdje. Nije bilo lako organizirati ovaj događaj, s obzirom na okolnosti. Prelijepo je ponovno biti ovdje. Vidim da svi žive za ovaj turnir, organizacijski odbor radi cijeli dan. Moja će supruga, koja je Hrvatica, naravno navijati za mene i sretni smo što smo ovdje", kazao je Perrone uoči prve utakmice u njegovom Dubrovniku gdje je proveo dvije lijepe godine.

Perica Bukić i Felipe Perrone Perica Bukić i Felipe Perrone (Foto: Božo Radić/Cropix)

Voli Hrvatsku, pogleda Livaju, a zna i predsjednika Hajduka

Supruga Marija je s Korčule i stiže na finale iako je u prvoj utakmici nije bilo na tribinama. Uz nju, ali i u dvije godine na jugu Hrvatske, Brazilac sa španjolskom putovnicom čak je i naučio naš jezik.

Prije Dubrovnika i poslije Dubrovnika Perrone je igrao i živio u Barceloni gdje je također osvojio sve što je mogao. No, kaže da nekad pogleda i - Hajduk.

''Sviđa mi se i kako igra Marko Livaja te zbog njega rado, kad imam vremena, pogledam utakmice Hajduka. A Hajduk mi je posebno drag i zbog toga što je naš sin Nikola rođen 13. veljače, isti dan kada je i rođendan Hajduka. Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, kojeg sam upoznao preko vaterpola, dobar mi je prijatelj'', rekao je uoči utakmice Hrvatske i Brazila na nogometnom Svjetskom prvenstvu za tportal te poželio da baš Livaja zabije gol. Zabio je Bruno Petković, a ostalo je povijest.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider