Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PAD PONOSA NACIJE

Srbi u nevjerici, igraju za sedmo mjesto nakon novog debakla u Hrvatskoj: ''Rade nešto bolje od nas''

Europsko prvenstvo u vaterpolu nije donijelo dobre vijesti srpskoj reprezentaciji.

Marko Radulović (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Novi debakl na velikom natjecanju doživjela je reprezentacija Srbije na Europskom prvenstvu u vaterpolu čija se završnica održava u Zagrebu. I dok Hrvatska čeka drugo uzastopno finale na EP-u, Srbija će se posljednjeg dana turnira s Rumunjskom boriti za sedmo mjesto što je novi loš rezultat zemlje kojoj su vaterpolisti ponos nacije.

Ne pomaže ni što je ovo bolji rezultat nego prije dvije godine u Splitu kada su bili deveti, što je bio jedan od najgorih rezultat u povijesti te reprezentacije, čak i ako ubrojimo rezultate nekadašnje zajedničke države.

Zlato iz Tokija u moru razočaranja

Na Svjetskom prvenstvu u Japanu Srbija je prošle godine bila četvrta, a bez medalje je ostala i na EP-u u Budimpešti prije četiri godine kada je bila peta. Donekle je sliku popravilo zlato s Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine nakon kojeg su se oprostili mnogi nositelji nekad velike momčadi.

Mađarska - Srbija Mađarska - Srbija (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Sada se u srpskim medijima pojavio čak i strah od lošijeg plasmana na Svjetskom prvenstvu, koje na iznenađenje mnogih sportskih zaljubljenika, počinje već sljedećeg mjeseca u Dohi. To natjecanje bit će izlučno za plasman na Olimpijske igre.

''Računica nije do kraja jasna, ali za Pariz bi trebalo biti dovoljno četvrtfinale u Dohi, gdje Srbija igra u grupi s Japanom, SAD-om i Crnom Gorom i gdje pobjednik grupa ide među osam najboljih, a drugi i treći među 16'', piše Nova.rs u tekstu u kojem se ističe velika zabrinutost za srpski vaterpolo.

''Nešto rade bolje od nas''

''Nije da su svi počeli igrati vaterpolo, nego mi samo više ne igramo najbolje. I to je realnost koju prvo treba prihvatiti, prije nego što počnemo tražiti rješenje. Sve to je prilično bolno kad znamo kakvu smo školu vaterpola imali i koliko smo kopalja bili ispred Španjolaca, Talijana, Grka, a sad nam Grci ili Francuzi uzimaju mjeru.

Napravili su to Francuzi prije dvije godine u Splitu i gurnuti smo u diviziju niže, pa smo kroz grupu sada u Hrvatskoj prokrstarili pored Izraela, Malte i Njemačke. Namučili smo se opet s Francuzima do četvrte četvrtine, da bi Mađari na peterce eliminirali Srbiju u četvrtfinalu s 15:14. Ni oni nisu u sastavu u kojem su bili dugo, bili su spremni žrtvovati rezultat, ali su stigli do polufinala gdje nas nema već četiri godine i tri prvenstva.

Znači da nešto ipak rade bolje od nas. Baš kao i Španjolci, Talijani i Hrvati, pošto su Barakude u finalu s Furijom, a Delfini su u borbi za peto mjesto izgubili od Grčke'', stoji u tekstu.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider