Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ludi ritam

Jeste li znali? Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, Hrvatska već zna suparnike

Vaterpolo na vrhunskoj reprezentativnoj razini nudi ritam koji će svoju kulminaciju doživjeti uskoro.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija (Foto: Tonči Plazibat/Cropix)

Drugi put u nizu Hrvatska će igrati u finalu Europskog vaterpolskog prvenstva. Suparnik Barakuda u bitci za zlato bit će Španjolska, trenutno najbolja reprezentacija svijeta po ocjenama mnogih vaterpolskih stručnjaka, uključujući i našeg izbornika Ivicu Tucka.

No, ne samo da će naši vaterpolisti sutra odmjeriti snage sa Španjolcima nego će to učiniti i za 20-ak dana u sklopu Svjetskog prvenstva.

Dobro ste pročitali, vrlo brzo počinje svjetska smotra. Žestoki ritam koji nudi vaterpolo na vrhunskoj reprezentativnoj razini svoju će kulminaciju doživjeti na SP-u kojemu će domaćin biti Doha. U prijestolnici Katra od 2. do 18. veljače održava se Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u sklopu kojeg će SP u vaterpolu trajati od 5. do 17. veljače.

Hrvatska popunila jedno od tri prazna euro-mjesta

Ždrijeb za predstojeće Svjetsko prvenstvo održan je 7. studenog i tada se nije znalo da će na SP-u nastupiti i Hrvatska. Naime, Barakude su prošlo ljeto u japanskoj Fukuoki bile loše, osvojivši tek deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Stoga su reprezentacije bile pozicionirane po skupinama A, B, C i D, uz tri upražnjena mjesta koja su popunile tri najbolje reprezentacije s aktualnog Europskog prvenstva koje prethodno nisu imale osiguran izravni plasman na SP.

Te tri reprezentacije su Hrvatska, Crna Gora i Rumunjska.

Vraća se stari format natjecanja

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini A u kojoj će joj suparnici, redom, biti Australija, Španjolska i Južnoafrička Republika.

Format natjecanja je onaj klasični kakvog smo gledali već godinama i razlikuje se od sistema kojim se igrao ovaj Euro koji uskoro završava. Dakle, reprezentacije nisu podijeljene u dvije kvalitativne divizije nego pobjednik svake skupine ide izravno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz skupina odmjeravati snage u tzv. play-offu za mjesto među sam najboljih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider