Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nisu Kaubojke, nego...

Posebne pohvale na račun naših rukometašica, simpatična Kninjanka otkrila: "Imamo novi nadimak"

Ljudi iz Europske rukometne federacije (EHF) ugodno su iznenađeni nastupima hrvatskih rukometašica na Europskom prvenstvu u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenoj stranici Europskog prvenstva rukometašica dan uoči polufinalnog okršaja Hrvatska - Francuska osvanuo je poseban tekst namijenjen našoj reprezentaciji.

Kroz razgovor s Valentinom Blažević organizatori Europskog prvenstva nanizali su hvalospjeve na račun naših rukometašica.

"Trenutačno ne uspijevamo raspoznati što se događa, živimo svoj san sve dok nas netko ne probudi. Kad smo dolazili na Europsko prvenstvo, imali smo nadu da možemo dobiti barem jednu utakmicu. Nismo željeli ponovno završiti na posljednjoj poziciji kao što je to bio slučaj 2016. i 2018. godine. Da mi je netko prije tri tjedna u vrijeme priprema rekao da ćemo proći u polufinale, rekla bih mu 'potpuno si lud i nemaš pojma ni o čemu'", izjavila je 26-godišnja Kninjanka.

Zvao ih je i Luka Modrić

U tekstu podsjećaju kako su izabranice Nenada Šoštarića doživjele težak udarac ozljedom koljena Ivane Kapitanović, a na koncu je i nekoliko igračica hrvatskih prvakinja Podravke bilo pozitivno na koronavirus, pa nisu mogle niti putovati u Dansku.

"Poslije očekivanog poraza od Norveške odigrale su utakmicu 'biti ili ne biti' protiv Njemačke. Balkanska glazba kao motivacija, nevjerojatan timski duh, vratarka s čarobnim rukama - sve to zajedno kao sastojci za jedno od najvećih iznenađenja u ženskom rukometu posljednjih godina. Hrvatska je 1994. godine završila na petom mjestu i od tada je dva puta bila šesta, uvijek u sjeni puno uspješnijih muških kolega. Bez obzira na to što donese polufinale protiv Francuske u petak, ponos ostaje", stoji na službenoj stranici EP-a.

gol expired Evo tko stoji Hrvatskoj na putu do finala Eura: Paklena ekipa koja je sam svjetski vrh divider

Naša srednja vanjska Blažević prepričala im je kako je djevojke kontaktirao čak i Luka Modrić.

"Nevjerojatno je da je takva zvijezda zainteresirana za nas, nismo to mogle ni zamisliti jer mi smo samo normalne djevojke. Sad se možemo osjećati pomalo poput Modrića na Svjetskom prvenstvu u nogometu prije dvije godine", kazala je dobro raspoložena Valentina.

Kraljice šoka

Na koncu je još nešto htjela naglasiti. Trenutačno je u reprezentaciji sve fenomenalno, atmosfera i kemija u ekipi na najvišem su mogućem nivou, a jedino što se našim rukometašicama ne sviđa jest nadimak koji su dobile u dijelu hrvatskih medija - Kaubojke - po uzoru na naše rukometaše.

"Imamo nešto bolje, mi smo: Kraljice šoka", poručila je Blažević.

E, pa, drage naše Kraljice šoka, priuštite nam slobodno ovog petka još jedan šok. Nećemo imati ništa protiv...

Oduševljenje hrvatskim rukometašicama

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider