Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EKSKLUZIVNO

Olimpijski prvak za gol.hr o najvećoj snazi Hrvatske i iznenađenju na popisu: ''Nitko nas ne vidi u polufinalu''

Stručni analitičar gol.hr-a Vedran Zrnić najavio je Europsko prvenstvo u rukometu.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Drago mi je što se igra Europsko prvenstvo u Njemačkoj, gdje se igra najbolji rukomet, gdje je rukomet najpopularniji. Pogledajte samo taj prvi dan i 50 tisuća ljudi na utakmicama u Düsseldorfu. Bit će to jedno od najboljih europskih prvenstava u povijesti i nadam se da će Hrvatska tu biti jako dobra.

Hrvatsku sam pratio kroz pripremni turnir Croatia Cup. Mislim da imamo interesantnu momčad, mislim da se ta mladost mora pokazati. Moramo priznati da naš reprezentativni rukomet u posljednje vrijeme i nije imao nekih značajnih uspjeha, ali nadam se da će ova poletnost dokazati kako Hrvatska ipak pripada u sami europski i svjetski vrh rukometa.

Izostavljanje Stepančića ipak iznenađenje

Konačni popis izbornika Perkovca u većem me dijelu nije iznenadio, u nekom manjem jest. Tu prvenstveno mislim na izostavljanje Luke Stepančića, koji bi sa svojim iskustvom i sa svojim šutom dobro došao u nekim jakim utakmicama.

Luka Stepančić s reprezentacijom u Umagu Luka Stepančić s reprezentacijom u Umagu (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Jako mi se sviđa Luka Lovre Klarica, jako mi se sviđa naš par golmana, kao i Ivić, koji je napokon dobio priliku pravu da brani u reprezentaciji. Imamo tri odlična srednja vanjska, imamo jako dobra krila i ako obrana bude jako dobra, moglo bi biti jako zanimljivo. Svaka će utakmica biti na jednu loptu.

Nedostajat će Kuzmanović, ali tu je Ivić

Što se tiče izostanaka, žao mi je malog Kuzmanovića jer nije u reprezentaciji zbog bolesti, ali imamo Ivića, koji je u formi, a imamo i Mandića i Pilipovića, koji će, nadam se, biti na nivou potrebnom za konačni uspjeh.

Navijači i vjera da možemo protiv prognoza

Ono gdje vidim najveći hrvatski forte je što nas sve analize ne svrstavaju među favorite za polufinale, ali mi znamo da imamo perspektivnu reprezentaciju i da ćemo imati jako puno publike. Ako krene Euro dobro protiv Španjolske, možemo daleko dogurati. Forte su nam golmani i ta mladost koja želi dokazati da i oni mogu napraviti velike stvari u hrvatskom rukometu.

Filip Ivić Filip Ivić (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Nova skupina će biti jako teška

Najbitnija je prva utakmica, to je ono što bih rekao za našu skupinu. Austrija i Rumunjska respektabilne su reprezentacije, s tim da su Austrijanci ipak malo jači. Zbog kasnijeg križanja vrlo nam je bitna ta prva utakmica protiv Španjolaca, da uzmemo dva boda koja ćemo kasnije prenijeti u drugi krug.

Prva je skupina nekako realna, dobra grupa, kasnije protiv Nijemaca i Francuza, uh... Moramo ići iz utakmice u utakmicu i pokušati pomrsiti račune ostalima.

Može li se netko ugurati među favorite?

Oni koji poznaju europski rukomet, znaju da se tu vrti istih četiri-pet reprezentacija već godinama: Francuska, Španjolska, Danska i Švedska ili Norveška. Vjerujem da će od njih barem tri biti u polufinalu.

Balkanske zemlje plus Island ne svrstavam među neke izražene favorite, ali svakako se netko može uplesti u borbu s tim najjačima, možda i do polufinala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider