Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
gurnula mu pismo ispod vrata

Prelijepa hrvatska gimnastičarka za Novu TV otkrila životni cilj i anegdotu s Ivicom Kostelićem

Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker nova je velika nada hrvatskog sporta.

Christina Zwicker osvajačica je tridesete medalje u hrvatskoj ženskoj gimnastici. 18-godišnja Zagrepčanka pomela je konkurenciju na Svjetskom kupu u Mađarskoj i osvojila zlato na najzahtjevnijoj ženskoj spravi - gredi.

"Finale grede i odma medalja, zlatna. Tako da nije moglo bolje ispasti", rekla je za Novu TV Zwicker.

Sprema se za Europsko prvenstvo koje će se održati krajem godine, a najveća joj je želja Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama.

Njezin trener Marko Brez objasnio je na kakvoj točno spravi svakodnevno trenira Christina.

gol expired Točno u ponoć nad Splitom se dogodilo malo čudo: Sve se poklopilo za jednu savršenu noć divider

"Ovo je sprava na kojoj je Christina Zwicker osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Mađarskoj. Greda je visoka 125 centimetara i široka svega 10 centimetara", objašnjava trener te dodaje:

"Iz dana u dan Kristina raste, napreduje i trenira, razvija se i kao osoba. Jako je teško prognozirati, bitno je da je redovita i da je u kontinuitetu, da trenira, napreduje i onda ćemo vidjeti šta je na kraju puta."

Christina se gimnastikom bavi od svoje četvrte godine.

"Treniram je zato što je volim i dok god mi se to da planiram biti u gimnastici, a cilj su naravno Olimpijske igre", kaže 18-godišnja Zagrepčanka.

Kratkoročno želi ostaviti što bolji dojam na Europskom prvenstvu koje se održava krajem godine. Christina je višebojka, iako je briljirala na gredi u Mađarskoj, odlična je i na parteru.

gol expired Raskol u Realu, procurio video urote zvijezda protiv suigrača: "Igra protiv nas" divider

"Ja bih rekla da su ruče ipak najteže. Nažalost, neizostavni su i padovi. Uspjela sam razbiti glavu jednom s grede, ali sve je bilo ok, tri sam dana bila doma i sve je prošlo", otkrila je Zwicker.

Mnogi zbog prezimena misle da je Njemica ili Švicarka, ,ali za sve je "kriv" njezin pradjed.

"Kad se krstio, bio je njemački svećenik u crkvi. Prije nam se prezime pisalo Cviker, dakle normalno, ali svećenik je napisao Zwicker, sa duplim v. Njima se to sviđalo, ostavili su to tako i sad je to unikat malo", objasnila je Christina porijeklo svog prezimena.

Zanimljiva priča veže je za najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića kojem je kada je imala svega 6 godina, uz pomoć roditelja napisala pismo i gurnula ga ispod hotelskih vrata i to točno prije sljemenske utrke.

"Kasnije kada je završila utrka bila je presica, ja sam već otišla spavati, rekao je Ivica da mu je jedna curica poslala pismo i da bi htio znati tko je to. Došla sam tamo u pidžami, iz kreveta, ali lijepa uspomena na kraju", prisjetila se 12 godina kasnije naša sjajna gimnastičarka.

A možda i njoj netko jednoga dana ispod vrata hotelske sobe gurne pismo za sreću.

"Pa to bi stvarno bilo predivno."

gol expired Scene iz Splita obilaze svijet, čestitke stižu sa svih strana: "Ovakvo nešto nisam nikada vidio" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider