Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ta divna splitska noć

Točno u ponoć nad Splitom se dogodilo malo čudo: Sve se poklopilo za jednu savršenu noć

Vremenska prognoza za Split nije bila sjajna, no dogodilo se pravo malo čudo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponoć s utorka na srijedu nebo iznad Splita gorjelo je u čast 70. rođendana najstarije navijačke skupine u Europi - Torcide. Spektakularni vatromet kakav do sada nije viđen obilježio je početak 28. listopada, odnosno dan kada je osnovana Torcida.

Organizatori ovog događaja danima su pratili vremensku prognozu kako kiša, oblaci i druge vremenske nepogode ne bi zasjenili njihov događaj. Iako vremenska situacija nije bila dobra, taman se oko ponoći dogodilo pravo malo čudo, kako prenosi portal Dalmacija danas.

"Danima prije samog događaja organizatori su pomno pratili vremensku prognozu jer sva silina pirotehnike koja je spaljena protekle noći prilično bi došla u pitanju da je padala jaka kiša ili da je puhao jak vjetar.

gol expired Asistirao za veliki bod Atalante, odjurio kući, presvukao se u najdraži dres i uživao u splitskom spektaklu! divider

No dogodilo se – malo čudo. Prvo, nakon što je dva dana puhalo jako jugo, ono je prestalo tijekom večeri, a u ponoć jedva da je bilo daška vjetra.

Drugo i važnije, točno u ponoć iznad Splita se stvorilo malo polje vedrine, točnije naoblaka je "napukla", dok je u isto vrijeme i istočno i zapadno od Splita bilo jače naoblake, od čega se nad ne tako dalekim omiškim područjem odvijalo pravo grmljavinsko nevrijeme.

Situaciju zorno prikazuje satelitska snimka naoblake i simulacija radara na kojoj se vidi da se Split našao u uskom polju vedrine, između dva prilično kišna oblačna sustava. Sveti Duje očito je imao prste u svemu...", zaključuje autor teksta na Dalmacija danas.

gol expired Torcida fantastičnom feštom proslavila 70. rođendan: Pogledajte spektakularnu, dosad neviđenu proslavu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider