Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ANALIZA VEDRANA ZRNIĆA

Nitko nema takva dva golmana koji su generacija i veliki prijatelji, ovo je nešto drukčije

Vedran Zrnić analizirao je pobjedu Hrvatske nad Njemačkom.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Ovo je najbolje što se trenutačno moglo dogoditi za hrvatski rukomet. Kada igraš primjerice za treće mjesto i pobijediš, sretan si jer si dobio broncu, najljepše je s bilo kakvom pobjedom otići s prvenstva.

Imamo pozitivan pogled na budućnost, ali gorak okus ostaje jer tako nismo reagirali na ranijim utakmicama koje su bile lakše. Protiv Njemačke smo ipak igrali pred 22 tisuće ljudi.

Ne bih rekao da Nijemci nisu išli punim gasom protiv nas. Njima nije lako, kod njih je euforija velika, nije dobro gubiti i prekinuti taj pobjednički niz. Njima se isto uvukla nervoza, igraju protiv Danske, najvećeg favorita. Hajde da su oni odmarali igrače, onda dobro, ali igrali su punom parom i mislim da smo mi odigrali jednu dobru utakmicu.

Nas je držao Dominik Kuzmanović koji je imao 22 obrane, a njihov golman osam.

Malo snage, ali opušteni

Na turniru smo imali neki grč i neku nesigurnost, vidjelo se to na utakmici protiv Španjolske koju smo pobijedili deset razlike. Došli smo puni snage i nade, a onda se sve promijenilo. Danas smo s malo snage, ali opuštene glave to dobili.

Je li to zbog neiskustva ili manjka kvalitete nekih igrača koji možda na toj razini nikada nisu igrali? To je pitanje za budućnost. Mi moramo naći taktičko rješenje kada nam ne ide, a to je stvar trenera i iskusnih igrača da pomognu mladima.

Ni Island ni Mađarska nisu bolji od nas, ali su nas ipak pobijedili.

Kuzmanović je jedan naš projekt kluba Nexea. Trener Ninoslav Pavelić ga je praktički otkrio u Dugom Selu. On i ja smo razgovarali, otišao sam kod njegovog oca u Dugo Selo i predstavio nam naš način u klubu, kako funkcioniramo i što želimo napraviti od kluba Nexe. Poslušali su me i prihvatili naš poziv.

Dominik Kuzmanović Dominik Kuzmanović (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Kako je Kuzmanović stigao u Nexe

Tu prvu godinu Dominik je morao završiti školu pa je dva puta tjedno naš trener odlazio kod njega da ga trenira. Poslije smo ga povukli u Našice uz naša dva druga golmana, Cara i Radovanovića koji su super klapa. Imamo tri sjajna golmana i jako dobro rade.

Jako je miran dečko, u njemu se odmah vidjelo da je za velike stvari, jako upija sve informacije, najmlađi je u klubu, nosi lopte. Tako to ide kod nas, ništa mu nije teško. Jednostavan dečko i jako inteligentan, bavi se ronjenjem i ima puno drugih hobija, pred njim je velika budućnost. Ima dugoročan ugovor s Nexeom i nadamo se da će nastaviti tako braniti.

Malo je nedostajalo da ne dođe na Euro. Dobio je gnojnu upalu žlijezda na početku priprema. Tako ti se vrati u životu. Za reprezentaciju su budućnost on i Matej Mandić. Oni su cijelo prvenstvo dobro branili, ali nismo to iskoristili.

Imali smo mi uvijek dobre golmane, ali ovo je nešto drugačije jer iza sebe imaš zid na golu. Nema neka reprezentacija tako dva mlada, sjajna golmana. Drugi imaju jednog mlađeg i starijeg, a naši su generacija i veliki prijatelji prije svega, druže se od mlađih reprezentacija, bili su u sobi zajedno i ovako treba nastaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider