Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Faraonski projekt

Real Madrid priprema iznenađenje na novom Santiago Bernabeuu: Perezova tvornica novca

Real Madrid namjerava organizirati utakmice NFL lige na obnovljenom Santiago Bernabeuu…

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi Santiago Bernabeu bit će gotov, ako sve bude išlo prema planu, za sezonu 2022./2023 . Iako bi se na spektakularnom zdanju mogli ugostiti mečevi i u narednim mjesecima, faraonski projekt završit će se za godinu dana ili malo više.

Ideja Kraljeva je pretvoriti stadion u multifunkcionalni objekt, u kojem će se osim nogometa održavati i sve vrste sportskih i kulturnih događanja tijekom cijele godine, neovisno o vremenskim prilikama zahvaljujući njegovom pokretnom krovu. Florentino Perez želi stvoriti tvornicu novca koja će omogućiti Realu da nastavi dominaciju u Španjolskoj i Europi.

Jedan od događaja koji namjeravaju organizirati jesu utakmice američkog nogometa, otkriva španjolski El Confidencial. Utakmice NFL lige generiraju najviše novca na svijetu u svijetu sporta. Prema ESPN-u radio se o 13 milijardi dolara po sezoni.

Posljednjih godina popularnost američkog nogometa u Španjolskoj eksponencijalno je narasla. Madriđani žele iskoristiti taj trend i po uzoru na stadion Tottenhama u Londonu ponudili su čelnicima NFL lige da organiziraju utakmice na novom Bernabeuu.

Golmanija Zaigrajte Golmaniju! Prognozirajte rasplete i prvaka na Euru te osvojite vrijedne nagrade divider

Pretpostavlja se da bi se prva utakmica NFL lige mogla odigrati 2024., a možda i 2023. U NFL ligi ne potvrđuju da pregovaraju s Realom, no isto tako i ne odbacuju tu mogućnost.

Međutim, prije nego što dođe u goste Španjolskoj, NFL želi organizirati utakmice u Njemačku. Kao što je najavio američki Sports Business Journal, ideja je da se između 2022. i 2023. jedna organizira na Allianz Areni u Münchenu. Dva milijuna Nijemaca koji su gledali posljednji Super Bowl motivirali su menadžere da ubrzaju pregovore.

Ti se međunarodni sastanci razvijaju u okviru ekspanzionističke politike koju provodi NFL liga. Ona već godinama želi proširiti svoj brend izvan Sjedinjenih Država, a sada vidi veliko tržište u Europi, u kojoj američki nogomet počinje učvršćivati svoje mjesto među tradicionalnim sportovima Starog kontinenta poput nogometa, košarke ili ragbija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider