Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Četvorica igračina

Nabrijavanje za rukometni Euro već traje: U posebnoj objavi EHF podsjetio i na našeg kapetana

Europsko rukometno prvenstvo igra se u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja.

Domagoj Duvnjak (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Proteklih dana Europsko prvenstvo 2024. i moguća invazija hrvatskih navijača u Njemačku spominjala se uglavnom u kontekstu Vatrenih, ali za razliku od naših nogometnih reprezentativaca koji tek trebaju izboriti plasman na europsku smotru, rukometni su to već učinili.

Štoviše, poznati su i suparnici i raspored odigravanja utakmica Hrvatske i ostale 23 reprezentacije koje će se natjecati u Njemačkoj.

Europsko rukometno prvenstvo igrat će se od 10. do 28. siječnja, a Europska rukometna federacija (EHF) na društvenim mrežama već se neko vrijeme zagrijava za predstojeći turnir.

Duvnjak, Karabatić, Entrerrios i dvaput Gottfridsson

Tako su ovog utorka imali objavu u sklopu koje se našao i Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije. Objavili su fotografije četvorice rukometaša koji su na pet posljednjih europskih prvenstava osvajali priznanje namijenjeno najboljem igraču.

Duvnjak je tu laskavu titulu uzeo u siječnju 2020. kada je fenomenalnim izvedbama dovukao Kauboje do finala Europskog prvenstva gdje ih je tijesno porazila Španjolska.

Pored Duvnjaka, tu je i Jim Gotfridsson, švedski srednji vanjski koji je proglašen najkorisnijim igračem Eura 2022. i Eura 2018., kao i dvije ikone svjetskog i europskog rukometa (Raul Entrerrios, koji je dominirao na Euru 2016. i Nikola Karabatić, najbolji igrač EP-a 2014.).

Bilo bi fenomenalno kad bi u nedjelju 28. siječnja, na dan kada će se u Lanxess Areni u Kölnu dijeliti medalje, jedan hrvatski reprezentativac bio proglašen za najboljeg na Euru 2024. To bi značilo da je Hrvatska, poslije nekoliko velikih natjecanja gdje je bila loša, ponovno došla do velikog rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider