Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nova generacija

Fizički dominantne i talentirane: Mlađahne odbojkašice vraćaju Hrvatsku na veliku scenu

Pomlađena reprezentacija, mladi talijanski izbornik i cijelo ljeto priprema, recept su za kolovoz kada počinje Europska smotra najboljih.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Hrvatske odbojkašice pripremaju se za Europsko prvenstvo. Pomlađena reprezentacija, mladi talijanski izbornik i cijelo ljeto priprema, recept su za kolovoz kada počinje Europska smotra najboljih.

Osijek im je pružio idealne uvjete pa su djevojke tamo cijeli srpanj. U dvorani Gradski vrt vlada dobro raspoloženje, a radi se punom parom.

Mladi talijanski trener teše formu hrvatskih odbojkašica

Tako mladi izbornik Daniele Santarelli teše formu odbojkašica još od lipnja kada je reprezentacija krenula s prvim natjecanjem ovog ljeta - Europskom zlatnom ligom. Talijanski trener na klupi je godinu dana, a dok nije s našim djevojkama vodi najuspješniji talijanski klub Imoco Volley Conegliano. Kapetanica Samanta Fabris dobro ga poznaje upravo od tamo.

Visoke tenzije na treningu PSG-a: Kako je Neymar izgubio tri milijuna eura i zašto se očajnički želi vratiti u Barcelonu Dječak u Neymarovu dresu u fan shopu Barcelone (Foto: AFP) Lionel Messi, Neymar, Dani Alves i Luis Suarez (Foto: AFP) Dybala i Neymar u duelu za loptu (Foto: AFP) +6 Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP)

"Bila sam dvije godine s njim u klubu i mislim da jedan ovako mladi trener, ambiciozan koji stvarno puno radi, unesen je u to što radi 100 posto, da bi on bio dobar za našu ekipu. Jer ima puno strpljenja i stvarno voli rad s mladima. Ja sam podržala tu ideju i to se i ostvarilo. Prezadovoljna sam, a mislim da su i rezultati koje smo do sada napravili pokazali da je on bio doba izbor", kaže Fabris.

Srebro na Europskoj zlatnoj ligi, 4. mjesto na challengeru, pobjede protiv Bugarske, Slovačke, a kao posljednja provjera prije Eura očekuje ih Gloria Cup u Turskoj i jake Talijanke, Srpkinje te Turkinje. Nakon toga Euro u Mađarskoj 23. kolovoza. Naše su djevojke u skupini s Mađarskom, Nizozemskom, Azerbajdžanom, Rumunjskom i Estonijom.

Prolazak skupine minimalni cilj

"Prolazak skupine je najmanje što bi trebali ostvariti jer se Europsko prvenstvo proširilo. Od šest ekipa, četiri iz skupine idu dalje, tako da nam je to sigurno cilj, a kasnije vidjet ćemo, ovisi koga dobijemo. Nama je najvažnije otići tamo i pokazat sve ono što smo radili do sada i koliko smo napredovali, pa ćemo vidjeti za što je to dovoljno", ističe Fabris.

Radom je zadovoljan i izbornik. Vrlo je motiviran, ovo mu je prva izbornička funkcija i želi podići reprezentaciju na viši nivo.

Ajax prihvatio ponudu Reala za Van de Beeka: Stiže Nizozemac, Pogba otpada? Donny van de Beek s Tadićem i Huntelaarom (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP) +1 Donny van de Beek slavi pogodak (Foto: AFP)

"Ovo mi je vrlo važno jer s ovom mladom reprezentacijom imam puno prilike za dobar rad. Djevojke slušaju, željne su napretka i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. U klubu je drugačije jer tamo imate iskusne profesionalce koji imaju puno znanja pa je jednostavnije. Ovdje moram raditi puno više jer mlade igračice moraju još puno učiti", kaže Santarelli.

Najstarija je iskusna reprezentativka Sanja Popović. Kaže, nove djevojke imaju puno potencijala.

Fizički dominantne i talentirane

"Ja se nadam da će biti i bolje od moje generacije i cura koje su meni prethodile. Fizički su stvarno dominantne i visoke su. Mislim da evolucija radi svoje jer vidim i mlade djevojčice po dvoranama su sve višlje i višlje i to mi je drago jer u odbojci visine nikad dosta", poručuje iskusna Sanja Popović.

A najmlađa i visoka čak 191 centimetar je 18-godišnja Božana Butigan. Rođena Čapljanka brzo je napredovala do seniorske reprezentacije.

Bizarna fotografija bivše UFC prvakinje: Prstima razdvojila posjekotinu i pokazala lubanju Cris Cyborg (Screenshot Instagram) Statistika Cris Cyborg (Screenshot) Amanda Nunes protiv Cyborg (Foto: AFP) +2 Amanda Nunes protiv Cyborg (Foto: AFP)

"Ljeto je jako dugo i sparno i radi se jako dobro. Dosta puta mi dođe onako, što mi je ovo trebalo, sada bi išla na more i zabavljala se, ali kada vidim zašto sam tu i što bi neki drugi dali da su na mome mjestu, stvarno sam presretna i zadovoljna i s trenerom i s curama", kaže Butigan.

Odbojkašice u Osijeku ostaju do 10. kolovoza, a onda put Mađarske. Tko zna, možda će upravo ova generacija vratiti slavu hrvatske ženske odbojke koju je imala devedesetih godina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider