Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DOBRO GA PAMTIMO

Jednom od najvećih svih vremena se bliži kraj: "Ovo će mi vjerojatno biti posljednji Euro"

Mikkel Hansen pokušat će s Danskom osvojiti naslov prvaka Europe još jednom.

Mikkel Hansen (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

U odbrojavanju do početka Europskog rukometnog prvenstva koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj, iz Danske stiže vijest o najavljenom oproštaju Mikkela Hansena.

Jedan od najvećih rukometaša svih vremena u razgovoru za DR Sporten rekao je da će mu ovo biti posljednji Euro u ulozi igrača.

"Vjerojatno, da. Naravno da u nekom trenutku počneš razmišljati koliko dugo možeš nastaviti i možeš li se održati na toj razini, kakva ti je motivacija za daljnje igranje i slično."

Hansen će se tako od europskih prvenstava oprostiti u Njemačkoj, gdje će svojoj bogatoj riznici medalja pokušati dodati još jednu. S Danskom je bio prvak Europe 2012., dvije godine potom osvojio je srebro izgubivši finale od Francuske, a na posljednjoj europskoj smotri, održanoj prije dvije godine u Mađarskoj i Slovačkoj, osvojio je broncu.

Što se tiče konačnog oproštaja od reprezentacije, Hansen kaže:

"Nisam još došao tako daleko u tim razmišljanjima, sve ovisi o tome kako se osjećam. Ali jednom će doći do toga da ne mogu puno doprinijeti i onda će se to podrazumijevati."

Danska će na predstojećem Euru igrati u skupini F, koja će se igrati u Münchenu, a suparnici će joj biti Češka, Grčka i Portugal.

Nakon završetka EP-a čekaju ih Olimpijske igre u Parizu ove godine, a potom i Svjetsko prvenstvo, kojemu će zajednički domaćini biti Danska, Norveška i - Hrvatska. Možda baš u tom siječnju 2025. Hansen stavi točku na i na veličanstvenu reprezentativnu karijeru.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider