Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvoboj Rusa i Norvežana

Hrvatski predstavnik u kraljevskoj disciplini skijaškog trčanja osvojio 57. mjesto

Posljednja utrka programa nordijaca u Pekingu, kraljevska disciplina koja se trčala slobodnim zbog loših je vremenskih uvjeta skraćena sa 50 na ukupno 28.4 kilometara, a Bolšunov je dokazao kako je trkač u najboljoj formi na ovim Zimskim olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rus Aleksandar Bolšunov (25) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u maratonu u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok je hrvatski predstavnik Marko Skender zauzeo 57. mjesto.

Posljednja utrka programa nordijaca u Pekingu, kraljevska disciplina koja se trčala slobodnim zbog loših je vremenskih uvjeta skraćena sa 50 na ukupno 28.4 kilometara, a Bolšunov je dokazao kako je trkač u najboljoj formi na ovim ZOI.

Do svog trećeg zlata u Pekingu, a ukupno pete medalje, Bolšunov je stigao u vremenu od 1:11:32.7 sati. Bolšunov se stalno držao u vodećoj skupini da bi se 200-tinjak metara od cilja odvojio od konkurencije i ciljem prošao sa 5.5 sekundi prednosti ispred srebrnog sunarodnjaka Ivana Jakimuškina, odnosno 7.0 sekundi ispred brončanog Norvežanina Simena Hegstada Kruegera.

Bio je to dvoboj Rusa i Norvežana u kojemu su kao jasni pobjednici izašli Rusi. Sva četiri njihova predstavnika ostala su u vodećoj skupini sve do kraja, pa su osvojili zlato i srebro, dok su Artjom Malcev i Denis Spicov ciljem prošli kao četvrti i šesti. S druge stane, prvi Norvežanin koji je izgubio kontakt s glavnom skupinom bio je Hans Christer Holund još na polovici utrke, nakon tri četvrtine otpao je i aktualni svjetski prvak na 50km Johannes Hoefslot Klaebo, koji je potom i odustao od daljnjeg nastupa, pa su u borbi za medalje ostali tek Krueger i Sjur Roethe. Krueger je na kraju uspio osvojiti broncu, dok je Roethe ciljem prošao kao peti.

Bolšunov je natjecanje u Pekingu započeo zlatom u skiatlonu na 30km, bio je član i zlatne ruske štafete na 4x10km, u utrci na 15km klasičnim stilom bio je srebrni, dok je u momčadskom sprintu s Aleksandrom Teretjevim bio brončani. Prije četiri godine Bolšunov je u Pjongčangu osvojio tri srebra (50km klasičnim stilom, štafeta 4x10km i momčadski sprint), a u Pekingu je pokazao kako je u međuvremenu izrastao u velikog prvaka.

Marko Skender (20) je nastup na svojim prvim ZOI okončao 57. mjestom sa 19:01.8 minuta zaostatka za Bolšunovim, slabiji od njega bili su Brazilac Manex Silva i Grk Apostolos Angelis. Ovo je najbolji Skenderov plasman u Pekingu, u sprintu je bio 69., dok je u utrci na 15km zauzeo 85. mjesto.

 

REZULTATI:

1. Aleksandar Bolšunov (Rus) 1:11:32.7
2. Ivan Jakimuškin (Rus) +5.5
3. Simen Hegstad Krueger (Nor) +7.0
4. Artjom Malcev (Rus) +10.7
5. Sjur Roethe (Nor) +15.8
6. Denis Spicov (Rus) +26.2
7. Clement Parisse (Fra) +28.8
8. Scott Patterson (SAD) +33.9
9. William Poromaa (Šve) +56.4
10. Maurice Manificat (Fra) +57.6
----------------------------------------
57. MARKO SKENDER (HRV) +19:01.8

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider