Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
WRC u Hrvatskoj

Vozač Croatia Rallyja provozao našeg reportera u novoj jurilici: "Jesam li trebao apaurine ili kratku? Pa, mogel si..."

WRC Croatia Rally vozit će se u Hrvatskoj još tri godine, a Marko Šepat sjeo je za suvozačko mjesto domaćem prvaku koji će voziti na utrci.

Ovako je to izgledalo na premijernom izdanju WRC-a u Hrvatskoj prošle godine. A idućih će biti još i bolje: Jer Croatia Rally ostaje ili postaje, kako hoćete, dio svjetskog reli prvenstva.

"Puno je razgovora obavljeno, sastanaka, prezentacija, međutim Vlada je to prepoznala, i grad Zagreb, i gradonačelnik grada Zagreba i skupština su odlučili da se podrži projekt za ovu godinu, i s projekcijom za iduće dvije godine,“ priča organizator WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

gol expired Najveći sportski spektakl ponovno u Hrvatskoj: Najbolje reli vozače gledat ćemo još najmanje tri godine divider

Najmanje još tri godine predivna slika iz Hrvatske ići će diljem svijeta. Našli smo se uz bok odabranim lokacijama na kalendarskoj mapi relija, sporta koji godišnje privlači oko milijardu TV gledatelja. Osim Hrvatske, WRC se vozi u Monte Carlu, Švedskoj, Portugalu, na Sardiniji, u Estoniji, Finskoj, Grčkoj, na Novom Zelandu, u Kataloniji te Japanu.

Očekuje se 350 tisuća navijača

Hrvate je WRC oduševio - lani je zbog korona virusa publika bila zabranjena, ali ništa nije moglo zaustaviti gomile što fanatika, što znatiželjnika. U travnju ove godine, nada se Šaškin, navijači će biti dopušteni - očekuje se 350 tisuća ljudi. Sjajna reklama za Lijepu našu uz mogućnost konkretnih povlastica i za gospodarstvo.

Sebastian Ogier Navijači iz cijelog svijeta proglasili završnicu hrvatskog relija odlučujućim trenutkom WRC sezone divider

"Apsolutno ogroman značaj za RH, zamislite si samo te ljude, stotine tisuća ljudi koji će raditi danima u RH. Otuda proizlazi velika injekcija za gospodarstvo, ta potrošnja, i taj direktni i indirektna dobit.

"Vjerujem da će doći jako puno iz cijele Europe i svijeta, tako da vjerujem da će to biti uvertira u jednu fantastičnu ljetnu sezonu.“

Ne zna se još za dva najveća imena

A hoće li doći prošlogodišnji pobjednik Sebastien Ogier ili možda čak najuspješniji reli vozač u povijesti Sebastien Loeb, koji sada vozi povremeno?

gol expired FIA kaznila Ogiera zbog ponašanja nakon sudara, oglasila se i zagrebačka policija divider

"To još ne znamo, i oko toga smo u pregovorima, i za Loeba i za Ogiera. Bojim se da će za Ogiera biti jako teško, a za Loeba… Ne bi htio još otkrivati, ali sve je moguće.“

Zato je poznato da će Hrvatsku predstavljati Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, sa svojim novim ljubimcem.

"Evo veselimo se nastupu s njim, testiranja koja kreću za par dana, tako da, evo pila nam je tu, sve je na nama...“, kaže Viliam Prodan, prvak Hrvatske u reliju.

- Hoćemo mi sad jedan test baciti?

"Ajmo ća, ajmo ća, sjedaj!"

Jesam li ja trebao neke apaurine ili nešto kratko trznuti?

"Pa, ak' te strah, mogel si... Ali preživel buš!"

- Od ovakvih padobranaca, na njih 10, koliko ih povraća?

"Osam! Ja govorim: bitan je dobar suvozač."

- Ja sam uzeo za svaki slučaj jednu vrećicu...

Samo da se zna, u 20 posto smo onih kojima vrećica - nije trebala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider