Automoto
SPORTOVI
Automoto
Evo koliko mora platiti

FIA kaznila Ogiera zbog ponašanja nakon sudara, oglasila se i zagrebačka policija

Pobjednik Croatia Rallyja sjećat će se ove turbulentne nedjelje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetska automobilistička federacija (FIA) kaznila je Sebastiena Ogiera zbog ponašanja poslije sudara kojeg je izazvao u nedjeljno jutro u Novom Zagrebu.

Sedmerostruki svjetski prvak u reliju neoprezno se prestrojavao, nije dao žmigavac i tim svojim manevrom izazvao je sudar s automobilom koji se vozio u svojoj traci.

Kazna koju mora platiti je 5000 eura.

Međutim, razlog zbog kojeg je kažnjen nije nesreća koju je izazvao nego njegovo ponašanje poslije spomenutog događaja. Snimljen je kako vrlo neoprezno napušta mjesto događaja i to u trenutku dok ga policajac pokušava zaustaviti.

Evo službenog priopćenja FIA-e:

"Policajci koji su stigli na mjesto nesreće nisu govorili engleski pa je došao predstavnik momčadi Jarmo Lehtinen. On je telefonski razgovarao s kontrolom relija i s policajcima te je utvrđeno da Ogier može nastaviti prema reliju, ali prema njegovim izjavama ta informacija nije prenesena policajcu koji je stajao ispred vozila. Budući da je Ogier dao iskaz i razmijenio podatke s vozačem drugog vozila smatrao je da može napustiti mjesto događaja. Ogier potpuno razumije da nije trebao tako postupiti i da je njegov potez izgledao vrlo ružno u snimkama koje su se proširile društvenim mrežama. Ogier se ispričao i obećao je da će kontaktirati i vozača drugog vozila i spomenutog policajca kako bi im se ispričao. Disciplinska komisija smatra da izazivanjem nesreće nije prekršio pravila, ali nedoličnim ponašanjem jest. Odgurivanjem policajca uzrokovao je opasnu situaciju što se u ovom sportu mora izbjegavati."

Osim FIA-e, Ogiera je kaznila i zagrebačka policija i to sa 8000 kuna te zabranom korištenja vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

"Danas, 25. travnja oko 7.13 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći na kolniku Avenije Dubrovnik u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila kojom prilikom je nastala materijalna šteta. Na osiguranje mjesta događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode dojave te osigurali mjesto događaja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Za vrijeme osiguranja mjesta te prikupljanja podataka o sudionicima, na samo mjesto događaja pristupio je i menadžer Toyota WRC ekipe. Prilikom utvrđivanja podataka o vozačima iz prometne nesreće, 38-godišnjak je vozilom napustio mjesto prometne nesreće, nepostupivši pritom po naredbi policijskog službenika.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje te o svemu utvrđenom i poduzetom su izvijestili nadležno državno odvjetništvo, a koje je donijelo odluku da se ne radi o kaznenom djelu.

U službenim prostorijama II. postaje prometne policije Zagreb nad 38-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta prometne nesreće. Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43., napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176. te nepostupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak. U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Osumnjičeni je platio izrečenu novčanu kaznu te se osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje zbog navedenog događaja", poručili su iz PU zagrebačke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider