Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ambicizoni planovi

Futsal čudo iz Omiša postoji tek šest godina, a već su među 16 najboljih u Europi: Ne žele stati na tome, idu po novo čudo

Sljedećeg tjedna malonogometaši Olmissuma igraju utakmice elitne runde Lige prvaka.

Pred malonogometašima omiškog Olmissuma najveća je utakmica u njihovoj šestogodišnjoj povijesti. Sljedeći tjedan kreće elitna runda Lige prvaka u futsalu, a ždrijeb ih je u skupini spojio s aktualnim europskim prvakom, portugalskim Sportingom.

Uoči važnih dvoboja kamere Nove TV posjetile su ih u njihovoj modernoj dvorani.

Znoj se u Omišu prolijeva u teretani, dvorani i u prirodi jer ulog je velik: Olmissum se plasirao među 16 najboljih europskog nogometa, a tamo ih čeka sama futsal krema.

Skupinu predvodi aktualni europski prvak Sporting, tu su i ruska Sinara i nizozemski Hovocubo. Lisabon je domaćin, a Omišani idućeg četvrtka otvaraju upravo protiv Sportinga.

To nam je nagrada, sigurno da će nam to biti najveća utakmica u karijeri. Analizirat ćemo ih koliko se može i pokušati napraviti najbolji mogući rezultat", kaže Antonio Sekulić iz omiškog kluba.

"Sve te momke gledamo na televiziji, mislim da će to biti predivno iskustvo za nas. Da osjetimo tako nešto, da testiramo sami sebe, da vidimo na kojoj smo razini", kazao je trener Olmissuma, Duje Maretić.

Da ima velike ambicije, Olmissum je pokazao i u kvalifikacijskoj rundi Lige prvaka u kojoj je upisao sve tri pobjede, uz 14 zabijenih i tek jedan primljeni gol. Omišani su klub sjajno prihvatili, što se i vidi na svakoj utakmici.

"Od tete do predsjednika, svi smo kao jedan, tako da sa zadovoljstvom dolazimo na treninge", kaže Sekulić.

A sve je krenulo prije šest godina, iz nule. Projekt futsal kluba osmislio je lokalni poduzetnik, Mijo Milavić.

Izgradio je dvoranu, počeo slagati momčad, a epilog toga su dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup u šest sezona. A tu je i jedna od najmodernijih dvorana u cijeloj zemlji.

"Kad već nešto radiš, moraš dat sve od sebe. To mi je oduvijek bio moto. Prvi trening u ovoj dvorani su odradila djeca, to je bilo takvo uzbuđenje. Jako puno djece trenira kod nas, sa seniorima imamo oko 150 igrača", kaže Milavić.

Energiju, uvjete i rezultat imaju, a u Olmissumu se sada nadaju i pravom malom sportskom čudu. Jer, plasman na final four Lige prvaka bio bi upravo to. Pa, neka je sa srećom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider