Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tvrdi prvi čovjek svjetske atletike

Loše vijesti za ruske i bjeloruske atletičare: ''Njihova nazočnost na OI se čini malo vjerojatnom''

Prvi čovjek Svjetske atletike najavio je da će se Olimpijske igre dogodine vjerojatno održati bez prisutstva ruskih i bjeloruskih atletičara.

Ruska zastava (Foto: Afp)

Sebastian Coe, koji je u četvrtak ponovno izabran za predsjednika Svjetske atletike, još jednom je ocijenio "nevjerojatnim" prisustvo ruskih i bjeloruskih atletičara na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

"Nastavljam pratiti događaje u Ukrajini, s radnom skupinom. Naš stav s Vijećem je vrlo jasan, iz razloga integriteta tržišnog natjecanja. Bio bih vrlo iznenađen da novo Vijeće (izabrano u četvrtak) promijeni svoje stajalište", rekao je Coe na konferenciji za novinare nakon Svjetskog atletskog kongresa u Budimpešti.

Luka Ivanušec Feyenoord gubi strpljenje: Više ne žele čekati Ivanušeca, milijune će usmjeriti na drugu HNL adresu? divider

"Nastavit ćemo pratiti situaciju, ali nazočnost Rusa i Bjelorusa na Olimpijskim igrama 2024. trenutno se čini malo vjerojatnom", dodao je.

Ruski i bjeloruski sportaši suspendirani su s natjecanja od veljače 2022. i invazije na Ukrajinu.

Nakon što je preporučio njihovo isključenje 2022., MOO je u ožujku ublažio stav prema njihovom povratku na međunarodna natjecanja, dopustivši ga pod određenim uvjetima i pod neutralnom zastavom, prije mogućeg sudjelovanja na Olimpijskim igrama 2024.

Ivan Rakitić Rakitić i Guardiola zadržali se nakon utakmice: Hrvat otkrio medijima o čemu su toliko razgovarali divider

Nekoliko je sportova slijedilo ovu posljednju preporuku, poput mačevanja, juda i gimnastike.

Svjetsko prvenstvo u atletici počinje u subotu u Budimpešti bez ijednog ruskog ili bjeloruskog atletičara, kao 2022. u Eugeneu.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider