Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a o čemu bi...

Rakitić i Guardiola zadržali se nakon utakmice: Hrvat otkrio medijima o čemu su toliko razgovarali

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić omiljen je među trenerima.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić čestitao je treneru Pepu Guardioli što je u Manchester City doveo hrvatske igrače Matea Kovačića i Joška Gvardiola, otkrio je Rakitić novinarima izlazeći sa stadiona u Pireju, gdje je njegova Sevilla izgubila na jedanaesterce u europskom Superkupu.

Rakitić i Guardiola zadržali su se u razgovoru poslije susreta u kojem je engleski prvak u srijedu navečer pobijedio na jedanaesterce 6:5, nakon što je utakmica završila rezultatom 1:1.

"Razgovarao sam s njim o nogometu. O čemu ću drugom razgovarati s Pepom? Bilo je zanimljivo slušati ga, bio je to ugodan razgovor. Rekao sam mu da jedino što mi nedostaje u karijeri jest godina dana uživanja s njime", izjavio je 35-godišnji Rakitić, čije riječi prenose novine AS.

Hrvatski vezni igrač, koji je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2018., igrao je za Barcelonu od ljeta 2014. do ljeta 2020. Guardiola je pak vodio Barcelonu od 2008. do 2012., otkud je otišao u Bayern, a zatim je 2016. preuzeo Manchester City.

Čestitao mu na Kovačiću i Gvardiolu

"Želim mu puno sreće. Ima nevjerojatnu ekipu", napomenuo je Rakitić.

"Čestitao sam mu na dvojici Hrvata koje ima. Odradio je dva sjajna transfera. Uživao sam ondje s njim, s njegovom ekipom i dvojicom Hrvata koje je doveo", dodao je.

Manchester City, lanjski osvajač Lige prvaka, prošlog je mjeseca doveo Kovačića iz Chelsea i Gvardiola iz Leipziga.

Sevilla, osvajač Europske lige, u srijedu je odigrala svoj sedmi europski Superkup i upisala šesti poraz.

"Sigurno će biti još prilika u budućnosti, a onda ćemo donijeti pehar kući", zaključio je Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti kluba s juga Španjolske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider