Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dovode velikog talenta?

Feyenoord gubi strpljenje: Više ne žele čekati Ivanušeca, milijune će usmjeriti na drugu HNL adresu?

Ne dovedu li Luku Ivanušeca, Feyenoord bi mogao krenuti po velikog talenta hrvatskog nogometa.

Luka Ivanušec (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Feyenoord više ne želi čekati zeleno svjetlo iz Maksimira za Luku Ivanušeca. Već nekoliko tjedana traju pregovori, dogovorili su odštetu u visini od 10 milijuna eura, ali Dinamo uporno odugovlači.

Naravno, to je njihovo legitimno pravo. U jeku borbe za plasman u grupnu fazu europskog natjecanja, bila to Liga prvaka ili Europska liga, malo koji klub odrekao bi se svoje ponajveće zvijezde.

Uopće je bespotrebno pisati koliko Ivanušec znači za igru zagrebačke momčadi, njegovim odlaskom nastala bi ogromna praznina, a pitanje je ima li Igor Bišćan zamjenu za njega?

U unutarnjim rezervama nema igrača koji bi uskočio umjesto Ivanušeca, a nema ni dovoljno novca za klasu koja bi instantno zamijenila hrvatskog reprezentativca, zbog čega se odgađa njegov odlazak u Nizozemsku.

Dinamo postavio dva uvjeta

Prvi je uvjet bio da odigra dvomeč protiv Astane u Ligi prvaka. To je uspješno odrađeno, osigurana je barem jesen u grupama Konferencijske lige, a onda se pojavio novi uvjet - Ivanušec mora odraditi dvomeč protiv AEK-a, piše nizozemski Voetbal International.

U pitanju je veliki ulog, preskoči li Dinamo grčku momčad koja ima prednost pred uzvratni dvoboj na domaćem terenu, sigurno će osigurati jesen u grupama Europske lige, a onda ni jesen u Ligi prvaka nije toliko daleko.

Miroslav Bošković Nakon kratke i teške bolesti preminuo legendarni nogometaš Hajduka: Imao je čak 405 utakmica u bijelom dresu divider

Nema ni potrebe pisati koliko bi to značilo za financijsko stanje kluba, koje uzgred rečeno nije bajno. Dobar dio proračuna puni se zaradom od nastupa u Europi, a i tu veliku razliku igra činjenica u kojem razredu igrate grupnu fazu.

Neusporedivo se veći novac okreće u Ligi prvaka od onog u Europskoj i Konferencijskoj ligi, tu je sama krema europskog nogometa, tako da ne čudi što je Dinamo bacio sve karte na utakmicu protiv AEK-a. 

Nizozemci otimaju Modrima velikog talenta

Pritisak je sve veći, Igor Bišćan polako gubi strpljenje, europska sezona odavno se zahuktala, pojačanja nema, a još k tome postoji mogućnost i da ostane bez ponajvećih zvijezda. Šutalo je sve dogovorio s Ajaxom, a i Livaković je na izlaznim vratima kluba.

Ipak sve stoji zbog Europe, ali sve to ne zanima previše Nizozemce koji neće vječno čekati mig iz Maksimira.

Dominik Livaković i Domagoj Vida Španjolski mediji tvrde kako je Livaković prva opcija za transfer: Stvara li se mala hrvatska kolonija? divider

Sezona im je počela, bore se za svoje ciljeve, a ne stigne li uskoro Ivanušec, spremni su krenuti po njegova imenjaka s Kajzerice - Luku Stojkovića, kojeg mogu dobiti za upola manji iznos.

Osim što bi potrošili manje novca, Dinamu bi pred nosom mogli ukrasti igrača iz dvorišta, ali i napraviti sjajno ulaganje za budućnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider