Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobro poznato lice

Slovenci otjerali Vujovića i doveli švedsku legendu srpskog podrijetla

Švedski rukometni stručnjak Ljubomir Vranješ (46) novi je izbornik slovenske muške rukometne reprezentacije, objavio je u utorak slovenski rukometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šveđanin srpskog podrijetla i nekadašnji rukometaš Ljubomir Vranješ dokazao se kao klupski trener u Flensburgu koji je trenirao od 2010. i doveo do naslova u Ligi prvaka. Vodio je kao izbornik i reprezentaciju Srbije, koju je uspio odvesti na Europsko prvenstvo 2014. godine.

Na mjestu slovenskog izbornika nasljeđuje Veslina Vujovića, s kojim je raskinut ugovor zbog navodnog konfliktnog odnosa s igračima u svlačionici, blijede igre i "zasićenosti" koja nije omogućila proboj izabranoj vrsti u novu kvalitetu.

S Vranješom je dogovoren ugovor o suradnji do 2024. godine, potvrdio je rukometni savez Slovenije.
Na konferenciji za novinare Rukometnog saveza u utorak u Ljubljani Vranješ je videolinkom iz Švedske poručio da će dužnost preuzeti 27. prosinca, kada dolazi u Sloveniju, te da velik naglasak daje na pripreme za Europsko prvenstvo.

gol expired Červar otkrio probleme i objasnio zašto nema Štrleka: ''Ne trebam se ja njemu dodvoravati'' divider

"Želimo se dobro predstaviti na Europskom prvenstvu u Švedskoj i ostati u igri za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Poznajem gotovo sve igrače, njihov sistem i individualnu kvalitetu. Istina je da nemamo mnogo vremena, ali se za prvenstvo možemo dobro pripremiti", kazao je novi slovenski rukometni izbornik.

Kako prenose slovenski mediji, inače neočekivana smjena na mjestu izbornika pred samo Europsko prvenstvo, koje se održava od 10. do 26. siječnja 2020. u Švedskoj i Norveškoj, mogla bi djelovati kao "šok-terapija" na slovensku izabranu vrstu od koje se očekuje bolji uspjeh nego na nekoliko prethodnih natjecanja.

Na pripremama za prvenstvo reprezentativci će se okupiti 26. prosinca u kampu u Zrečama, a Vranješ do tada mora odlučiti koga će izabrati između 26 kandidata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider