Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
CINDRIĆ BEZ SIMPTOMA

Liječnik otkrio Duvnjakovo i Cindrićevo stanje nakon zaraze: Duvnjak gore prošao

Kako je otkrio liječnik hrvatske reprezentacije Tomislav Kukin srednji vanjski Luka Cindrić ne osjeća baš nikakve simptome.

Prije dva dana hrvatsku rukometnu javnost šokirala je vijest iz tabora reprezentacije s priprema za Europsko prvenstvo.

Pozitivan nalaz na koronavirus dobili su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Izbornik Hrvoje Horvat morao je nastaviti pripreme bez svojih najboljih igrača koji se nalaze u izolaciji, a današnja vijest EHF-a daje nadu da će obojica zaigrati protiv Francuske 13. siječnja, ili bar samo Luka Cindrić.

Kako je otkrio liječnik hrvatske reprezentacije Tomislav Kukin srednji vanjski Luka Cindrić ne osjeća baš nikakve simptome, a s druge strane Duvnjaku baš i nije dobro, simptome osjeća, ali nije toliko strašno.

gol expired EHF mijenja pravilo za Euro u rukometu: Veliki dobitnici Duvnjak i Cindrić? divider

''Luka Cindrić je odlično, čak je bez ikakvih, ma i najblažih simptoma. Domagoj Duvnjak nije tako odlično, ali opet su simptomi na neki način blagi'', otkriva Kukin.

Danas je stigla i dobra vijest

Rukometaš ili član delegacije reprezentacija na Euru 2022. koji je bio ili će biti pozitivan sada podliježe petodnevnoj karanteni umjesto 14-dnevne, objavila je Europska rukometna federacija (EHF) u priopćenju u četvrtak.

Odluka da se ovo razdoblje izolacije smanji na pet dana "temelji se na najnovijim javnozdravstvenim preporukama koje se odnose na razdoblja karantene nakon infekcije Covid-19".

gol expired VIDEO Đokovićev otac pozvao da se upale svijeće za Novaka, fanovi zaplesali i užičko kolo divider

Igrač koji se želi vratiti u natjecanje morat će predočiti dva uzastopna negativna PCR testa.

"Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata “, precizira EHF.Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome.

Konačno, selekcije mogu "pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu,kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022.
Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.

Suočeni sa snažnim oporavkom pandemije u Europi, mnoge selekcije pogođene su slučajevima Covida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider