Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gaf na Svjetskom prvenstvu

Konfuzija pred utakmicu: Nijemci vidjeli dresove protivnika pa se vratili u svlačionicu

Njemačka je pobijedila Alžir i prenijela četiri boda u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Njemačka (Foto: Afp)

S maksimalnim bodovnim učinkom njemački rukometaši okončali su prvi krug Svjetskog prvenstva. U posljednjem kolu svladali su Alžir (31:27) i u drugi krug prenose četiri boda.

Neposredno pred početak utakmice i izlazak na teren nastala je prava konfuzija u tunelu. Obje reprezentacije pojavile su se u bijelim dresovima i nikome nije bilo jasno što se događa.

Srećom, sve je ekspresno riješeno, Nijemci su brzo reagirali i presvukli se u crne dresove.

Analiza Vedrana Zrnića Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života divider

"Održi se sastanak pred utakmicu na kojem se jasno kaže koja momčad nosi koju boju dresa", objasnio je rukometni stručnjak Sven-Sören Christophersen u programu njemačke televizije ZDF, piše Sport1.

Prema uobičajenoj praksi, momčad koja ima ulogu domaćina, a u ovom slučaju to je Alžir, može birati boju dresa. Kako je nastao šum u komunikaciji, nije posve jasno, ali ovaj gaf nije previše poremetio koncentraciju njemačkih rukometaša:

Mathias Gidsel Frustrirana danska zvijezda bacila nagradu za igrača utakmice: "Ne želim to vući sa sobom" divider

"Mislili smo da igramo u bijelim dresovima. Nakon zagrijavanja već smo u tunelu, a odjednom smo se morali presvući u crne dresove", rekao je Rune Dahmke.

"Trebalo nam je samo 20 sekundi da promijenimo dresove, tako da je sve u redu", kazao je Simon Ernst.

Slična situacija dogodila se i na utakmici Hrvatske i Maroka na kojoj su sutkinje morale otići u svlačionicu i presvući dresove. Obukle su crne dresove, koji su iste boje kao dresovi hrvatskih rukometaša. Vidjele su to nekoliko minuta prije početka utakmice i brzo se presvukle.

Može li Hrvatska pobijediti Dansku devet razlike?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider