Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EKSKLUZIVNO ZA GOL.HR

Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života

Stručni analitičar gol.hr-a Vedran Zrnić komentira pobjedu Hrvatske nad Marokom i utakmicu s Danskom.

Analiza Vedrana Zrnića (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Htjeli su naši riješiti utakmicu s Marokom da bude slično kao protiv SAD-a. Dojam je da smo u prvom poluvremenu htjeli napraviti veću razliku da se možemo razigrati, ali je Maroko pokazao dobar otpor.

Brine me to što nemamo prvu postavu, da se zna tko vodu nosi, a tko igra u bitnim trenutcima kad je frka. Bila je i veća razlika za njih i to je malo zabrinjavajuće.

Znao sam da će to biti deset razlike za nas, ali izgledali smo nekako nervozno, obrana i trčanje u kontru nisu štimali, možda zbog toga što su htjeli što prije završiti.

SP raspored i rezultati Rukomet 2023: Raspored i rezultati utakmica Svjetskog prvenstva divider

Cindrić je ušao u turnir, problem u obrani

Luka Cindrić vrlo je dobro odigrao i tu je ušao u turnir. To nam je dobar zalog za Dance. Ono što me zabrinjava je taj drugi golman ili treći. Šunjić je bio tu, zamijenio je Kuzmanovića, nije mu išlo, a s druge strane Slavić je zatvorio i dobro je to branio, no je li to dovoljno za Dance, tek ćemo vidjeti.

Maroko nam je zabijao kroz sredinu, bilo je tu dosta odbijenih lopti, ali to moramo zaboraviti i nadam se da ćemo protiv Danaca pokazati pravu Hrvatsku. U drugom poluvremenu napravili smo razliku, došli smo do željenog cilja, ali u obrani to sve mora biti puno bolje.

Tražimo vratare za budućnost

U pravim utakmicama vratar mora držati prvu stativu, a blok drugu. Protiv Danske trebaju biti dogovorene te akcije. Bitno je da obrana drži taj jedan kut jer naši golmani nemaju toliko iskustva.

Što se tiče poznatijih imena, Marin Šego ne brani skoro cijelu godinu u Njemačkoj, ne znam što se točno s njim događa i ne znamo što su Horvat i on dogovorili. Idemo na to da dobijemo vratare u budućnosti.

Mislim da je Horvat u teškoj situaciji i želim mu sve najbolje, on je moj prijatelj i bivši trener u klubu. Želim mu da se izvuče i dobije Dance.

Danska ipak nije Maroko, trebat će nam utakmica života

Hansen ne igra više vrhunski rukomet. Gledao sam nekoliko njegovih utakmica u klubu, on igra sad u danskoj ligi, u Aalborgu. Ne koristi ga se u obrani, sigurno da nema taj nekakav naboj koji je imao u drugim klubovima.

No možda je baš otišao tamo da bude odmorniji u reprezentaciji. On je vođa Danske, njegov forte je da digne tu svoju dugu ruku i da ima najbolji pad na svijetu. Momčad diže na jednu drugu razinu, a imaju i Landina.

Danska je vrlo težak protivnik. Oni nisu kao Maroko i druge afričke reprezentacije pa da lete po terenu. Ovo će biti prava muška borba. Mislim da se možemo pohrvati, moramo tu imati golmane, zabijati s krila.

Moramo dobro raspodijeliti naša tri srednja beka, da se dobro mijenjaju. Nadam se da će Karačić, Cindrić i Duvnjak biti glavna imena u toj utakmici. Još se tu mora priključiti Martinović, pa sve do Srne i Šarca. Svi moraju odigrati utakmice svojih života.

Može li Hrvatska pobijediti Dansku devet razlike?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider