Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ljudina

Koja je priča iza Saračeva imena: Zbog majke smo ga zvali i jednim i drugim imenom

Nesretno preminuli Zlatko Saračević imao je zanimljiv životni put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je prije dva dana izgubila jednog od svojih najvećih rukometaša u povijesti. Zlatko Saračević rođen je u Banjoj Luci 1961. godine, no od 1987. njegov je dom bio Zagreb. Tada je prešao iz matičnog Borca, u kojem je proveo deset godina, u zagrebački Medveščak.

Zbog rata su u Zagreb stigli i njegovi roditelji Hamdija i Manda, gdje su i pokopani. Bio je sin jedinac, a ime je dobio po svom stricu koji je tek nekoliko godina stariji od njega. Svih ovih godina u javnosti su se pojavljivale dvije verzije njegova imena, a bio je poznatiji kao Zlatko.

Božidar Jović, glavni menadžer PPD-a Zagreb - 1 Legendarni rukometaš zaplakao dok je govorio o Saračeviću: "Imao je dobru osobinu..." divider

Ime je dobio očevu bratu Zlatanu, s kojim je bio jako vezan. Kada su stigli u Zagreb, njegova majka Manda inzistirala je da ga zovu Zlatko, pišu Sportske novosti. Radi se o istom imenu, ali činilo joj se prikladnijim da ga u Hrvatskoj zovu Zlatko i tako je i ostalo.

Volio je svoju BiH i Banju Luku, volio je svoj Zagreb i Hrvatsku, Saračević je za sve koji su ga znali bio ljudina tolika da je komotno mogao nositi još i više imena.

Tijekom utorka od 10 do 14 sati u prostorijama HRS-a, Metalčeva 5, možete se upisati u Knjigu žalosti Hrvatskog rukometnog saveza i oprostiti se od istinske rukometne legende i velikog čovjeka. Zlatana ''Zlatka'' Saračevića.

Pero Metličić o Saračeviću

Valter Matošević o Saračeviću

Suze zbog Saračevića u Dnevniku Nove TV

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider