Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SRETNO HRVATSKA

Kalkulacije: Hrvatice same odlučuju o polufinalu, ali treba navijati i za Nizozemsku

Hrvatska lovi povijesni rezultat na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na ovogodišnjem Euru. Norveška je bila bolja s 36:25 i plasirala se u polufinale.

Hrvatska se dobro držala i imala samo gol manje na poluvremenu, ali u drugom dijelu umor je učinio svoje i Norvežanke zasluženo slave pobjedu. Hrvatska porazom nije ugrozila svoju borbu za medalje jer je iz grupe prenijela četiri boda i trenutno je druga u skupini i ovisi sama o sebi.

gol expired Hrvatska vodila, ali norveški uragan bio je previše: Rukometašice upisale prvi poraz divider

Norveška je prva u skupini. Hrvatska kao druga ima šest bodova i -2 gol-razliku, treća je Njemačka s četiri boda i -9 gol-razlikom. Nizozemska je četvrta i više nema priliku za polufinale, ali može pomoći Hrvatskoj.

Što treba Hrvatskoj za polufinale?

Ako Njemačka izgubi od Nizozemske ili odigra neriješeno, onda je i bod dovoljan u utorak Hrvatskoj protiv Njemačke za polufinale. Ako Njemačka pobjedi Nizozemsku onda Hrvatska mora ići na pobjedu protiv Njemačke. U slučaju da Njemačka pobjedi Nizozemsku, a mi remiziramo s Njemačkom, onda odlučuje gol-razlika. Ako Njemačka izgubi od Nizozemske i pobjedi Hrvatsku onda ide dalje jer je bolja od Hrvatske u međusobnom omjeru.

Hoće li rukometašice izboriti polufinale Eura?

Ukupno glasova:

Izabranice Nanada Šoštarića imaju čak tri dana odmora, a Njemačka igra dvije utakmice u dva dana. Prvo u ponedjeljak s Nizozemskom i onda s Hrvatskom u utorak.

Utakmica Hrvatske i Njemačke kreće u utorak od 18:15. S Norveškom možemo igrati ponovno tek u finalu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider