Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
potvrdio nam savez

Janica Kostelić dobila novi posao: Vratila se hrvatskom skijanju

Legendarna Janica ponovno je na skijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Janica Kostelić vratila se u hrvatsko skijanje. Legendarna hrvatska skijašica dobila je novi posao, i to u Hrvatskom skijaškom savezu.

Kako službeno doznajemo, Janica Kostelić u novoj sezoni 2020./2021. priključila se Hrvatskom skijaškom savezu u funkciji savjetnika za žensku alpsku reprezentaciju, primarno za Zrinku Ljutić. Njezino iznimno iskustvo od velike je vrijednosti i svakako može doprinijeti daljnjem skijaškom razvoju Zrinke Ljutić i Hrvatske ženske alpske reprezentacije.

Gol Josipa Brekala Novi vatreni o golu Brekala: "Šokiran sam, to ne radi ni na treningu!" Brekalo: "Prvi takav u karijeri" divider

Janica je bila Državna tajnica za sport, a prošle godine je napustila to mjesto i uživala u majčinstvu. Jedna od najboljih svjetskih sportašica svih vremena odlučila se za povratak skijanju, a pomagat će mladim hrvatskim skijašicama. Najviše veseli činjenica da će biti uz Zrinku Ljutić, mladu 16-godišnju hrvatsku skijašicu koja je pomela svu konkurenciju u mlađim kategorijama i laganim koracima ulazi u seniorsko skijanje.

Spomenuta 16-godišnja Zagrepčanka početkom 2020. godine postala je najbolja mlada skijašica svijeta. Zrinka je tako ostvarila ono što ni Janici Kostelić nije pošlo za rukom - osvojila je četiri zlatne medalje na najjačem svjetskom natjecanju za mlade skijaše.

Prvo FIS natjecanje i odmah sjajni rezultati

Ovog tjedna Ljutić je nastupila na svom prvom FIS seniorskom natjecanju. U nekoliko je dana osvojila 21., deveto i četvrto mjesto, a sve to uz iznimno visoke startne brojeve, poput 108 i 114.

Obiteljski u skijanju

Iako u sportu ima teških dana i lošijih trenutaka, Zrinka zasigurno nije od onih koji odustaju, a Janica će joj biti ogromna potpora.
''Jedan je dio sigurno odgoj. Neka djeca nisu potpuno u tome, to je za njih više rekreacija, tako da je i to isto normalno'', izjavila je hrvatska skijašica za Novu TV.

gol expired Dobra vijest za hrvatske olimpijce: Ne moraju u karantenu divider

Uz skijanje, odlična je i surferica

Iako su i više od devet mjeseci godišnje na snijegu, Zrinka i stariji brat odlični su surferi. Brat je i jedan od najboljih mladih surfera u Europi, disciplina freestyle.

''Na moru se trenira, surfamo, jedrimo na dasci, slobodni stil. Radimo to već dugo i dobri smo u tome, ali to je palo u drugi plan, to je postao samo hobi. Treniramo, imamo odlične uvjete za trening, maknemo se od skijanja i od svega'', rekla je Zrinka za Dnevnik Nove TV.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider