Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
olimpijske igre u tokiju

Dobra vijest za hrvatske olimpijce: Ne moraju u karantenu

Japan je održao nekoliko testnih događanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportaši koji budu dolazili na Olimpijske igre u Tokio sljedeće godine bit će izuzeti iz obveze 14-dnevne izolacije koje je Japan uveo za sve strance s ciljem sprječavanja širenja virusa.

Organizatori olimpijskih igara su u četvrtak objavili da sve pojedinosti tek trebaju biti razrađene, ali mjere za sportaše vjerojatno će uključivati testiranje na koronavirus unutar 72 prije dolaska u Japan. No upozorili su da odluka o gledateljima koji dolaze iz inozemstva tek treba biti donesena, ističući kako je 14-dnevna karantena za navijače strance "nemoguća".

gol expired Prodaje se Vidin dres u kojem je igrao zaražen: Postigao je veliku cijenu divider

"Sportaši, treneri i dužnosnici Igara koji sudjeluju na OI u Tokiju moći će ući u zemlju ako su poštovali određene mjere prije negoli su ušli u Japan", izjavio je izvršni direktor OI Tokio 2020 Toshiro Muto.

Pritom je dodao da će odluka o stranim gledateljima biti donesena sljedeće godine ovisno razvoju pandemije.

gol expired Treba li večeras Hrvatska ustvari navijati za Srbiju? Ovo su razlozi ZA i PROTIV divider

"Do sljedećeg proljeća napravit ćemo plan za gledatelje, uključujući i strance gledatelje", kazao je Muto. "Nemoguće je uvesti 14-dnevnu karantenu za strane gledatelje, pa će biti potrebni testovi prije dolaska u zemlju."

Japan je održao nekoliko testnih događanja, uključujući i gimnastičko natjecanje s gledateljima prošloga vikenda na kojem su sudjelovale četiri države.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider