Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
što nas sad čeka?

Izbornik rukometašica ljutit na EHF: ''To je van pameti, nisu nam samo plan promijenili''

Izbornik hrvatskih rukometašica najavio je što čeka njegovu ekipu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon nove pobjede, ovaj put protiv Srbije koja je Hrvatskoj donijela prvo mjesto, izbornik Nenad Šoštarić osvrnuo se na razgovoru s medijima i na odluku EHF-a da promijeni raspored utakmica našim rukometašicama.

"To što se dogodilo tijekom večeri i noći je izvan svake pameti. Jučer navečer je stajalo da ćemo igrati u subotu, a onda nas je EHF nazvao iza ponoći i rekao da ćemo igrati već u četvrtak protiv Rumunjske. Ne samo da su nam promijenili dnevni plan, već i protivnika. Ali ne isplati se nervirati, idemo dalje, pokazati svima da smo dovoljno psihički jaki i da takve stvari možemo pretrpjeti", rekao je izbornik Šoštarić.

gol expired Velika čast za hrvatski rukomet: Mičijević u najboljoj sedmorki, posebna posveta našim heroinama divider

Rumunjska je trostruki prvak svijeta, ali iz davnih dana, no po prvi put u povijesti ulaze u drugi krug bez ijednog boda. Četverostruka najbolja rukometašica svijeta Neagu muku muči s ozljedom, a Hrvatska nikad nije slavila protiv Rumunjske na europskim prvenstvima.

"Imaju mladu i visoku ljevakinja Lauru Popu, Ostase je sličnih predispozicija kao i Pintea koja nedostaje. Imaju dvije odlične vratarke, Dumansku koja igra u Podravki i Dedu koja nije mogla braniti protiv Njemačke. One su došle po medalju s visokom i pokretljivom 6-0 obranom i brzim protokom lopte. Jake su pucačice, surađuju s pivotima, trče u kontru", sipao je komplimente izbornik, koji je potvrdio da su umorni, ali da rade sve kako bi bili spremni za sutrašnji okršaj.

gol expired Akcija Hrvatske u velikoj pobjedi protiv Srbije među najboljima, ali i najposebnijima u danu divider

"Sigurno da smo iscrpljeni. Mi smo se pripremali sedam dana i još na sve to imamo stalna testiranja. Naša liječnička služba radi sve što može da nam olakša i da budemo spremni. U pitanju sada više nije samo rukometna igra, već i psihologija. Euforije više nema ni u tragovima. Znate kakva je bila "gužva" na aerodromu kada smo odlazili, zato mi je drago da smo donijeli malo radosti svima koji vole rukomet."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider