Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''SVI BI EKSKLUZIVU''

Izbornik Horvat ipak se oglasio o spornoj temi i svojem odlasku s mjesta izbornika

Izbornik Horvat ipak je progovorio o budućnosti hrvatske rukometne reprezentacije, ali i o svojoj vlastitoj.

Video: HRS

Sve je Hrvoje Horvat iznenadio kad je na rijetko viđen način odlučio izbjeći odgovor na pitanje o njegovoj izborničkoj budućnosti.

Hrvoje Horvat Hrvoje Horvat doživio je tri posrnuća, po tome je najneuspješniji hrvatski izbornik dosad divider

Umjesto odgovora koji su svi htjeli čuti, on je odradio lip sync, odnosno otvarao je usta, ali bez puštanja ikakvog tona. Prvo se činilo da je u pitanju tehnička greška, no kasnije smo vidjeli da to nije bio slučaj.

Nikome ništa ne zamjera

Ne znamo vodi li Horvat neke osobne ratove niti se namjeravamo upuštati u to, no na navedeno pitanje ipak je odgovorio u razgovoru za HRS, kao i na pitanje o još nekim temama. 

"Napadački smo bili dobri, to je bio plan. Ali, nismo se uspjeli obrambeno nametnuti. Primili smo pet-šest golova previše na poluvremenu i nije to bilo dovoljno da lovimo veliku razliku, što smo namjeravali. Nije to lako ni s psihičke ni s fizičke strane. Borili smo se do kraja, nemam što zamjeriti dečkima. Dali smo sve od sebe, ali ima i Bahrein svojih kvaliteta", komentar je utakmice protiv Bahreina, u kojoj nismo došli do planiranog rezultata.

Naravno, da smo i došli, ne bi nam na kraju ništa značilo. Hrvatska je završila deveta na svijetu i vjerojatno će imati priliku izboriti Olimpijske igre u Parizu.

Vedran Zrnić za gol.hr Analiza Vedrana Zrnića: Duvnjaka moramo zadržati, a Klarica je morao biti tu, baš mi je žao divider

"Deveto mjesto nosi kvalifikacije, ali ne na način na koji smo htjeli. Pokazali smo karakter time što smo prvenstvo na pravi način odigrali do kraja. Pokazali smo protiv Danaca da je jedna 5-1 zona pravo oružje. Ako prođe ovo što je osmislio koordiranator (Lino Červar), da se u svim dobnim skupinama igra ista zona, igrači će na okupljanje A reprezentacije dolaziti spremni na ono što se traži.

Nećemo na okupljanjima morati raditi abecedu. Ta proaktivna 5-1 zona jedino je što možemo ponuditi na toj visokoj razini da se razlikuje od drugih i to trebamo njegovati, to treba čuvati. Tko god bio na funkciji izbornika ili koordinatora, to treba gurati i to treba biti neki naš zaštitni znak", poslao je poruku za budućnost.

Ne daje naslutiti kako se osjeća

Glavno pitanje ipak je ono njegove vlastite budućnosti.

"Znam da bi svi sad htjeli neku ekskluzivu, ali za to još ima vremena. Ostavit ćemo još to pitanje otvoreno", rekao je uz osmijeh te dodao:

"Pravi navijač cijeni kad daješ sto posto i pravi navijač pozitivan je bez obzira na pobjedu ili poraz, sve dok dečki ostavljaju srce na terenu. Ja bih pohvalio dečke za sve što su dali. Nekad izgubiš samo jednu utakmicu i završiš na devetom mjestu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider