Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EKSKLUZIVNO ZA GOL.HR

Analiza Vedrana Zrnića: Duvnjaka moramo zadržati, a Klarica je morao biti tu, baš mi je žao

Stručni analitičar gol.hr-a Vedran Zrnić komentira pobjedu Hrvatske nad Bahreinom.

Vedran Zrnić za gol.hr (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Obrana je izgledala kako je izgledala. Unutar reprezentacije svi znaju kako se igrači osjećaju. Znaju kad se kaže da se počinje s 5-1, onda Duvnjak i igrači kažu da bi mogli to ili nešto drugo odigrati, sve je stvar dogovora kako bi mogli stići do tih kontri, da smo brži i napravimo veću razliku u prvom dijelu.

To nije klapalo i u 18. minuti prebacili su se u 6-0 obranu. Naravno da te reprezentacije, od Maroka pa do Bahreina, oni mogu svoje taktike u prvih 15-ak minuta lako odigrati. Vidi se da znaju igrati, no pred kraj prvog poluvremena ili u zadnjem dijelu utakmice padaju.

U prvih 15 minuta pokazali su da znaju igrati rukomet, slično kao Egipat. Trener Islanđanin proučio je gdje su naše slabe točke i nismo uspjeli doći do veće razlike. Ostali smo na samo jedan razlike, puno smo primili, a u napadu je sve super bilo.

Dok su oni imali snage, parirali su, ali kasnije nam je bilo kasno kad su pali. Svi smo znali da će ovako završiti, samo se nije znalo kolikom ćemo razlikom pobijediti.

Duvnjaka moramo zadržati

Što se tiče golmana, Kuzmanović je vrlo mlad golman. Branio je dobro svaku utakmicu u kojoj su bile slabije reprezentacije, to znači da mu još treba iskustva i jakih utakmica, ali nekako je dao do znanja da može biti super golman. Jako dobro brani u klubu, ali kada dođu prave momčadi, onda se vidi što njemu treba. Na primjer, neki period u reprezentaciji u kojem će igrati te važne utakmice.

Sve zajedno, jako mi se sviđaju ta naša krila. Jelinić je to pokazao, Glavaš naravno, Cindrić je također igrao dobro… Imali su super statistiku, ali to je opet Bahrein. Kod njih golman nije imao jednu obranu, no opet smo dobili neku budućnost, dobili smo stabilnog Jelinića i doći će tu David Mandić, to je dobro pokriveno.

Imamo Glavaša, to će biti super za dalje. Martinoviću dolazi Kristopans u klub i on će biti možda druga ili treća opcija. Mislim da bi trebao naći novi klub gdje bi trebao igrati. Vidi se da dečko može, ali nedostaje mu velikih utakmica.

Gabaritno nije toliko velik i jak i tu imamo malog Luku Lovru Klaricu. Žao mi je što nije tu, a po meni je trebao biti. Na lijevom beku imamo Ivankovića, uz Jaganjca, imamo i Šarca, koji se pokazao, Srna je također tu…

Duvnjaka trebamo još zadržati. Sve je to super, ali trebamo naći alternativu za obranu. Treba se dobro pripremiti za te kvalifikacije, a 2025. godine, kada će Hrvatska biti domaćin, onda se treba znati tko je reprezentativac i tko je taj koji može nositi dres reprezentacije.

Treba li Hrvoje Horvat otići s mjesta izbornika?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider