Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"odlične tri četvrtine"

Tucak nakon izbjegnute katastrofe Barakuda: "Ovo nam je dobra opomena"

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak komentirao je pobjedu, ali i posljednju četvrtinu utakmice protiv Crne Gore, u kojoj je Hrvatska zamalo prokockala pet golova razlike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik i kapetan hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak i Andro Bušlje složili su se kako se u 11:10 pobjedi protiv Crne Gore, kojom je osiguran prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u Budimpešti, dogodio pad koncentracije u posljednjoj četvrtini u koju se ušlo s vodstvom 10:5.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Dobro da se ovo dogodilo i da se unatoć tome dobila utakmica, dobro ćemo je izanalizirati. Dogodio nam se pad koncentracije misleći da je utakmica gotova i riješena, a u sportu toga nema. Prema tome ovo je jedna dobra opomena da nema završene utakmice dok sudac ne zažvizdi kraj. Ja sam to i rekao igračima na sastanku, krajnji fokus nam mora biti pobjeda nakon ukupne 32 minute igre. Ipak, dojam ne može pokvariti one odlične tri četvrtine utakmice i to je pravi put Hrvatske reprezentacije. Dobili smo utakmicu, prvi cilj je ostvaren, idemo dalje", izjavio je Tucak.

gol expired Napokon se oglasio Manuel Štrlek: Odgovorio Gopcu, podršku dobio i od kapetana Duvnjaka divider

"U posljednjoj četvrtini pomislili smo da je utakmica gotova, da samo još treba proći tih posljednjih osam minuta. No, ekipa Crne Gore je pokazala da se sve može stići kada se grize do kraja, pa tako i pet razlike protiv nas. Na sreću na kraju smo zabili i taj pobjednički gol i ostvarili naš primarni cilj, a to je prvo mjesto u skupini i preskakanje osmine finala", rekao je kapetan Bušlje.

Crna Gora je dvije i pol minute prije kraja uspjela poravnati na 10:10, ali je Javier Garcia 1:12 minuta prije isteka vremena ipak pogodio za važnu pobjedu Hrvatske.

Nakon dva kola Hrvatska je vodeća sa šest bodova, slijede Crna Gora i Njemačka sa po tri, dok je Slovačka posljednja bez bodova.

Hrvatska će u 3. kolu u subotu od 16 sati igrati protiv Slovačke, dok će četvrtfinalni nastup imati u srijedu 22. siječnja.

gol expired Červar nakon pobjede nabrojio s kojim igračima nije zadovoljan: "Nikako da se oslobode..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider