Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uh, ovo je bilo napeto

Hrvatska u dramatičnoj završnici iščupala pobjedu i izborila četvrtfinale Europskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Crnu Goru u drugom kolu skupine A Europskog prvenstva u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s 11:10 u drugom kolu skupine A i izborila četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Budimpešti.

Ovim trijumfom Barakude su osigurale prvo mjesto u skupini, a format natjecanja je takav da samo prvoplasirani idu izravno u četvrtfinale dok će drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u razigravanje za mjesto među osam najboljih.

Vodili 10:5, Crnogorci došli na 10:10

Bila je ovo jako čudna utakmica, koja u većem dijelu nije nudila napetost, ali se na koncu dogodila prava drama. Početkom posljednje četvrtine Hrvatska je u jednom trenutku imala velikih pet golova prednosti (10:5) i činilo se da je priči kraj. Međutim, Crnogorci se nisu predavali, napravili su nevjerojatnu seriju od pet uzastopnih pogodaka i došli do izjednačenja 10:10.

Bilo je to dvije minute prije kraja, a Tucak je pozvao minutu odmora. Naši reprezentativci su se ipak pribrali i na pravoj razini odradili tih završnih 100-tinjak sekundi, u kojima je Xavier Garcia s igračem više postigao pobjednički pogodak.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Luka Bukić s tri gola, po dva su dodali Josip Vrlić i Xavier Garcia, dok su kod Crne Gore po dva pogotka postigli Brguljan, Obradović, Petković i Vidović.

Nakon Slovaka zaslužena tri dana odmora

U posljednjem kolu izabranici Ivice Tucka u subotu igraju protiv Slovačke, ali ta utakmica neće imati nikakav rezultatski značaj.

Poslije tog susreta Barakude će imati puna tri dana odmora, jer četvrtfinalni dvoboj na programu je u srijedu 22. siječnja. Hrvatska će kao pobjednik skupine A igrati protiv pobjednika utakmice između drugog iz skupine D, što će najvjerojatnije biti Grčka, i trećeg iz skupine B (to će, vrlo izvjesno, biti Nizozemska).

HRVATSKA - CRNA GORA 11:10 (2:1, 4:2, 4:2, 1:5)

HRVATSKA: Bijač (12 obrana), Marcelić; Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 3, Vukičević, Bušlje 1, Miloš, Vrlić 2, Benić 1, Garcia 2

CRNA GORA: Lazović (4 obrane), Tešanović; Brguljan 2, Radović, Petković 2, Čučković, Obradović 2, Vidović 2, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković 1, Pješivac 1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider