Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nikad nadjačani"

Kostelić emotivnim objavom čestitao svom nasljedniku: "Morao sam vidjeti kada pobjedi"

Ivica Kostelić čestitao je Filipu Zubčiću na premijernoj pobjedi u Svjetskom kupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Kostelić, posljednji Hrvat prije Filipa Zubčića koji je slavio u utrci Svjetskog kupa, na svom je Facebook profilu čestitao današnjem pobjedniku veleslalomske utrke.

"Sedam godina smo čekali na pobjedu! Filip Zubčić je ostvario prvu pobjedu za Hrvatsku u Svjetskom kupu nakon Kranjske Gore 2013. i prvu hrvatsku veleslalomsku pobjedu u muškom Svjetskom kupu. Nakon veleslaloma u Garmisch-Partenkirchenu vidio sam njegovu samouvjerenost i osjetio da je pobjeda samo pitanje vremena", započeo je svoj dirljivi post legendarni Ivica.

gol expired Zubčić ostvario svoj životni san: "Uspio sam! Druga vožnja je bila nevjerojatna" divider

"Kada me je moj prijatelj i naš fizioterapeut, "zlatoruki" Zoran Pršo pitao zašto putujem u daleki Japan (jer ove godine gotovo da i nema slavnog japanskog pršiča) rekao sam mu da idem zato jer moram biti tamo kada Cubo pobjedi. Čestitke ekipi, posebno Šumiju, Robiju i Ciciju. Jedna od najvećih nagrada u našim životima je pogledati unatrag i vidjeti naslijeđe koje nas čini ponosnima. Uvijek nadbrojani, ali nikad nadjačani", zaključio je Kostelić.

Podsjetimo, u ranojutarnjim satima subote Zubčić je pobijedio u utrci Svjetskog kupa u japanskoj Naebi, nakon što je poslije prve vožnje zauzimao tek 12. mjesto! Zubčić je čudesnom drugom vožnjom, u iznimno teškim uvjetima, doskijao do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

gol expired Filip Zubčić ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu: Spektakularnom drugom vožnjom s 12. do prvog mjesta! divider

"Jako sam sretan što sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu i to u veleslalomu što mi je bio i cilj. Stvarno nije lako s obzirom da sam u prvom laufu napravio jednu veliku grešku. Ali u drugoj vožnji sam znao da je sve moguće, da je staza razrovana, pada kiša. Uvjeti su bili teški no dobro sam se snašao. Sve se danas poklopilo i uspjeli smo nakon sedam godina pobijediti", kazao je nakon utrke Zubčić.

U nedjelju ujutro na rasporedu je slalom, u kojem Zubčić također ima velika očekivanja.

"Sutra je na redu slalom, dobro ga skijam, cilj je dobar rezultat, imam dobar broj i idemo dalje", zaključio je Zubčić.

Tyson Fury nokautirao Wildera VIDEO: Kakav revanš! Tyson Fury demolirao Deontaya Wildera i postao novi svjetski prvak divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider