Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Ostali sportovi
šokirao skijaški svijet

Zubčić ostvario svoj životni san: "Uspio sam! Druga vožnja je bila nevjerojatna"

Filip Zubčić nije skrivao sreću nakon prve pobjede u Svjetskom kupu skijaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Zubčić ostvario je premijernu pobjedu u Svjetskom kupu nakon senzacionalne druge vožnje u japanskom gradu Yuzawa Naebi. Hrvatski skijaš zauzeo je tek 12. mjesto u prvoj vožnji, a onda je odvezao nevjerojatnu drugu vožnju i popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

"Osjećaj je nevjerojatan. Nemam riječi. Ostvario mi se san. Moja druga vožnja je bila nevjerojatna", rekao je nakon utrke za austrijski ORF.

gol expired Filip Zubčić ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu: Spektakularnom drugom vožnjom s 12. do prvog mjesta! divider

"Jako sam sretan što sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu i to u veleslalomu što mi je bio i cilj. Stvarno nije lako s obzirom da sam u prvom laufu napravio jednu veliku grešku. Ali u drugoj vožnji sam znao da je sve moguće, da je staza razrovana, pada kiša. Uvjeti su bili teški no dobro sam se snašao. Sve se danas poklopilo i uspjeli smo nakon sedam godina pobijediti", kazao je nakon utrke Zubčić.

"Uvijek smo trenirali pod takvim uvjetima, to su uvjeti u kojima se dobro snalazim i u kojima mogu puno napraviti. Prvi lauf mi nije odgovarao, to je bilo bljuzge od sunca, morao sam mekano skijati, no onda je pala kiša pa se uspjelo zabetonirati od soli. No taktički sam dobro odskijao", dodao je.

Fury - Wilder kladionice Isplati li se ići "kontra" kladionica? Promjena trenera u Furyjevom kampu mogla bi biti značajna divider

Nakon što je drugu vožnju jako dobro odskijao i kroz cilj prošao sa 1,25 sekunde prednosti, Zubčić je kazao da je priželjkivao da tako ostane.

"Kada sam vidio da sam 1,25 ispred ostalih rekao sam si: 'Bilo bi dobro". Strpljivo sam čekao. I uspjeli smo pobijediti i osvojiti 100 bodova, sad sam treći u veleslalomu s 55 bodova manje od vodećeg, tri utrke prije kraja sve je otvoreno", rekao je, napomenuvši kako nema vremena za slavlje.

"Sutra je na redu slalom, dobro ga skijam, cilj je dobar rezultat, imam dobar broj i idemo dalje", zaključio je Zubčić.

Podvig hrvatskog skijaša natjerao je i krovnu skijašku organizaciju FIS da na svojim službenim mrežama dodatno podigne i približi drugima ovaj nevjerojatni uspjeh.

gol expired Hrvatska dobila igrača na duge staze tamo gdje je najviše nedostajao divider

"Nevjerojatnom drugom vožnjom Filip Zubčić se s 12. mjesta popeo do prvog i donio Hrvatskoj prvu pobjedu u veleslalomu i prvu izvan obitelji Kostelić", stoji na FIS-ovim društvenim mrežama i službenoj stranici.

"Od 12. do 1. mjesta u drugoj vožnji. Prva pobjeda u Svjetskom kupu. Prvi Hrvat koji je pobijedio u veleslalomu. Prvi "ne-Kostelić" koji je pobijedio u utrci Svjetskog kupa. Treći u poretku veleslaloma s 56 bodova iza Kranjeca", piše na Twitteru FIS Alpinea.

Nakon ove pobjede Filip je u ukupnom poretku veleslalomaša treći sa svega 56 bodova manje od vodećeg Slovenca Kranjeca. Do kraja sezone u Svjetskom kupu još su tri utrke veleslaloma, pa slobodno možemo reći da se naš skijaš uključio u ravnopravnu borbu za mali Kristalni globus.

gol expired Fury znatno teži od Wildera, sučeljavanje se pretvorilo u vulgarno gestikuliranje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider