Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Još smo živi"

Čupić posebno izdvojio jednog hrvatskog rukometaša: "On je morao biti u reprezentaciji zadnjih 10 godina"

Ivan Čupić piše kolumnu za Hrvatski rukometni savez. Prenosimo ju u cijelosti.

Hrvatski rukometaši (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

U drugom izdanju svoje kolumne Ivan Čupić osvrnuo se na prvu pobjedu Hrvatske na aktualnom Svjetskom rukometnom prvenstvu, dotaknuvši se usput još nekih stvari.

Čupićevu kolumnu, koju objavljuje Hrvatski rukometni savez, prenosimo u cijelosti.

"Ne treba se vraćati u prošlost i susret s Egiptom. To ionako ne možemo promijeniti. Ne treba ga ni zaboraviti. Dapače. Iz njega možemo puno toga naučiti i vjerujem da će on jako pomoći dečkima u nastavku turnira. 

Susret protiv SAD-a u potpunosti je ispunio svoju svrhu. Odigrali smo dobru utakmicu, postigli dosta pogodaka, probali i kombinirali dvije obrane, dobili neke nove napadačke snage, probudili su nam se vratari i ono što je najvažnije osvojili bodove, koji objektivno znače prolazak u drugi krug natjecanja s dva boda. A kada tome dodamo da smo sasvim sigurno vratili dio pouzdanja, osnovni cilj je ispunjen.

Vidjeli smo tijekom susreta, i to me posebno veseli, kako su dečki jedan drugome pokazivali i sugerirali što treba napraviti, kako se postaviti, kako silno žele izaći iz tog, meni još uvijek nejasnog, „praznog hoda“ koji su imali u prvom susretu.

Jako mi je drago da su se vratari probudili. Njima je, siguran sam, bilo najteže u ova dva dana nakon Egipta. Prvi put su na svjetskom prvenstvu, prvi put nose taj dres koji ima puno veću težinu na leđima nego onaj klupski. Svi te gledaju, očekuju da budeš „spasitelj”, posebno s „križem” da hrvatski golmani već godinama nisu na visokom nivou na velikim natjecanjima. Jako sam suosjećao s Dinom i Dominikom i znam da im je bilo beskrajno teško posljednja dva dana. Zato mi je posebno drago da su probili led i znoj svojih majica i pokazali da vrijede. Bez dobrih vratara nema uspjeha u modernom rukometu.

Sada su dobili i Matu Šunjića. A on je po meni vratar koji je uvijek u posljednjih desetak godina trebao biti u reprezentaciji. Nevažno je li prvi, drugi ili treći vratar. Mate ima, ne samo iskustvo, nego donosi pozitivu, miran je, staložen, ne pravi dramu ako nije u ekipi jer zna da i 16., ali i 20. igrač reprezentacije mora biti i disati kao jedan za uspjeh momčadi.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić Analiza Vedrana Zrnića: Treba pronaći savršen omjer za udarni trio, jedna pozicija velik problem divider

S druge strane, pokazali smo da se možemo brzo vratiti u normalu, ili kao što bi mnogi moderno rekli, možemo se „resetirati”. Turniri svjetskog ili europskog prvenstva su takvi da se susreti igraju svaka dva dana. Nema tu puno vremena za plakanje ili slavlja. Sve što je bilo loše ili dobro potpuno je nevažno, moraš brzo pospremiti u „arhivu” i ići dalje. Sutra je nova utakmica.

Nas čeka Maroko. I s njima treba odigrati maksimalno. Ući i završiti utakmicu sa stilom. Oni su treća reperezentacija Afrike. Ima to svoju težinu. Mi pak novom dobrom predstavom i pobjedom ne samo da osvajamo dva boda, nego šaljemo poruku i sljedećim suparnicima. Da, doživjeli smo „nokaut”, ali još smo živi, još smo tu i dok postoji i posljednji tračak nade, mi ćemo se boriti. Zato glavu gore dečki, u sportu je sve moguće.

Vaš Ivan Čupić", poručilo je legendarno desno krilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider