Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Izgubila sam pola života"

Damir Martin nakon dramatične završnice i osvajanja bronce u Tokiju: "Ovo je za mene bronca platinastog sjaja"

Hrvatski veslač osvojio je brončanu medalju u napetom finišu utrke.

Prije tenisača za još jednu olimpijsku medalju pobrinuo se hrvatski veslač Damir Martin, a kada je on u pitanju, onda mora biti drame.

Ovaj put prevagnulo je u njegovu korist. U napetom finišu osigurao je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sve nas je preveslao, jer kada se činilo da ostaje bez medalje, u finišu utrke dao je zadnji atom snage i osvojio brončanu medalju.

"Iako od prvog zaveslaja nije išlo kako sam planirao, na kraju sam opet morao dat sve od sebe. Naravno od početka je bio plan uvijek dat sve od sebe, na kraju u gustoj završnici uspio sam izvući medalju", rekao je Martin.

"Mislim da sam pola života izgubila..."

Hrvatski veslač u posljednjih 500 metara prestigao je Danca Sverrija Nielsena. Zlato je osvojio Grk Stefanos Ntouskos, a srebro Norvežanin Kjetil Borch.

A posebno emotivno medalju je doživio Damirov kondicijski trener Pero Kuterovac, koji je također u Tokiju.

"Ova medalja bit će mi posebna u mojoj memoriji, u mom srcu. Ponosan sam na Damir, čast mi je što imam priliku raditi s takvim sportašem već dugi niz godina".

gol expired Pogledajte kako je bilo na vatrenom dočeku naših olimpijaca: Matea Jelić i Toni Kanaet stigli u Splitu divider

Rasplet utrke napeto se iščekivao i u Hrvatskoj. Njegova supruga kaže, pratila ga je cijela obitelj i iza njih je neprospavana noć.

"Nikada nisam sumnjala u Damšu da će osvojiti medalju, ali ovih zadnjih petsto metara na njegovoj utrci ja mislim da sam pola života izgubila. Stvarno svaka čast, skidam mu kapu. Zaista smo presretni i preponosni na njega".

Iza Damira Martina je teško razdoblje

Nakon što mu je na posljednjim Olimpijskim igrama izmaknula zlatna medalja i to za nevjerojatnih pet tisućinki, usljedila je ozljeda i operacija kuka, ali nije odustajao.

"Mislim da bi on trebao ući u neke udžbenike za djecu na temu vjere i kako vjerovati u nešto i kako nikad ne smiješ odustati. Pa čak i onda kada misliš da se sve okrenulo protiv tebe, on je uvijek našao tu vjeru i mi skupa s njim", rekao je njegov kondicijski trener Pero Kuterovac.

Doček Matee Jelić u Kninu - 2 Knin dočekao svoju zlatnu olimpijku: Priredili iznenađenje za Mateu Jelić divider

Bez drame nisu mogle proći ni ove Olimpijske igre, srećom prevagnulo je u njegovu korist. Cilj je prošao 15 stotinki prije četvrtoplasiranog.

"Ovo je za mene bronca platinastog sjaja, ne zlatnog. Nakon pet godina čekanja i svega što je bilo iza mene, ovo je stvarno jedna lijepa nagrada", rekao je Damir Martin.

Lijepa nagrada za njega, ali Damir kaže i za sve one koji su u njega vjerovali.

Veličanstveni doček Matee Jelić u Kninu:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider